Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Natuur, cultuur en geschiedenis

Polen is een prachtig land vol internationale invloeden.

Bekijk reizen 

Volop afwisseling tijdens een vakantie in Polen met de auto

Tijdens een autovakantie naar Polen draait alles om natuur, cultuur en geschiedenis. In het noorden tref je een prachtig kustgebied en in het zuiden het imposante Tatragebergte. Maar daartussenin is nog veel meer te ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende plekken in Polen zijn waar je veel Nederlandse invloeden tegenkomt? En dat Polen beschikt over het laatste oerbos van Europa? Polen heeft zelfs een eigen ‘toren van Pisa’.

Tips en informatie voor jouw autovakantie in Polen

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Polen 

Rijkelijk versierde paleizen, indrukwekkende pleinen en groene stadsparken tonen de rijkdommen van handel en wederopbouw.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Kom Nederland tegen in de Hanzestad Gdańsk

De Hanzestad Gdańsk had al in de 15e eeuw handelsverkeer met Nederlandse steden. In de hoogtijdagen in de 17e eeuw was het de grootste stad van Polen. En die connectie met ons land kom je in deze leuke kuststad op verschillende plekken tegen. Zo is de stadspoort de Groene Poort bijvoorbeeld gebouwd met Hollandse bakstenen en ook de gevels in het centrum lijken verrassend veel op de onze. Bovenal is Gdańsk een leuke, verrassende en veelzijdige stad om te verkennen tijdens je vakantie Polen met de auto.

Bijzondere dieren spotten tijdens je autovakantie naar Polen

Het woud van Białowieża is het laatste oerbos op ons continent en wordt bewoond door de wisent, het grootste zoogdier van Europa. Maar je spot ook herten, wolven, lynxen en bevers in dit gebied, en meer dan 120 vogelsoorten. Het gelijknamige authentieke dorpje bij het park is ook leuk om te bezoeken. Je vindt er een mooie paleistuin in Engelse stijl.

Een binnenstad vol middeleeuwse architectuur

De oude stad Toruń kent een rijk verleden als handelsstad en zijn beroemde Scheve Toren maakte in de 14e eeuw deel uit van de verdedigingswerken. De historische binnenstad met zijn middeleeuwse architectuur staat op de op de werelderfgoedlijst van Unesco. In deze boeiende stad groeide ook de astronoom Copernicus op. Toruń staat bovendien bekend om de heerlijke gemberkoeken.