Naar artikel

Praag, Reuzengebergte, Moldau en Elbe

Tsjechië is een fantastisch vakantieland voor een autovakantie.

Autovakantie Tsjechië 

Ontdek het land op je eigen tempo tijdens een autovakantie in Tsjechië

Vertrek niet al te ver van huis en rijd met de auto naar Tsjechië. Of vlieg naar Praag, huur ter plaatse een voertuig en beleef een autovakantie door Tsjechië. Dankzij je eigen vervoer ontdek je het land in je eigen tempo en reis je geheel zelfstandig van de prachtige hoofdstad naar mooie natuurgebieden en bijzondere kuuroorden.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Begin je autovakantie door Tsjechië in de natuur

Begin je dag in nationaal park Šumava. Maak onder begeleiding van een deskundige gids een streekwandeling door het Bohemer Woud en geniet van de diepe bossen. Dit gebied is ook populair onder vakantiegangers die graag hardlopen en mountainbiken, onder andere bij het Plešnémeer en het veenlandschap van Chalupská slať. Ook maak je hier een heuse survivaltocht of ga je raften. De nacht breng je door in een karakteristieke blokhut.

Bekijk beroemde filmlocaties in hoofdstad Praag

Vervolg je autovakantie door Tsjechië richting de hoofdstad Praag. Wist je dat er talloze films en tv-series in deze stad zijn opgenomen, bijvoorbeeld de eerste Mission Impossible met Tom Cruise. Bezoek de filmlocaties of maak een mooie stadswandeling langs de monumenten die de stad biedt. Wandel over de beroemde Karelsbrug en leer meer over de geschiedenis van de stad. Sla ook de Joodse wijk niet over en geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants met zicht op de rivier Moldau.

Geniet van de weldadige werking van het water in Karlovy Vary

Trek vanuit Praag richting Karlovy Vary en geniet van de wereldberoemde kuuroorden. De twaalf warmwaterbronnen bevatten helend water dat rijk is aan zwavel en zout. Behalve door te badderen in een van de spa’s is het ook mogelijk om van het water te drinken. Het is misschien niet zo lekker, maar het schijnt wel een geneeskrachtige werking te hebben.