Naar artikel

Ruitenwisservloeistof bijvullen

Waar moet je op letten?

Zijn je autoruiten vuil en is je ruitenwisservloeistof op, dan kun je niet veilig deelnemen aan het verkeer. Gelukkig is bijvullen heel eenvoudig.

Waarom ruitenwisservloeistof controleren?

Smerige ruiten en een leeg reservoir van je ruitenwisservloeistof is een linke combinatie. Zet je je ruitenwissers aan zonder dat er vloeistof komt, dan trekken de ruitenwissers lelijke strepen. Voor je het weet, zie je niks meer. Voorkom zo'n situatie door geregeld het niveau van je ruitensproeiervloeistof te controleren.

Zelf je ruitenwisservloeistof bijvullen? Dat kan in 4 eenvoudige stappen:

Stap 1

Ontgrendel de motorkap. Weet je niet waar de hendel zit, zoek dit dan op in het instructieboekje van de auto. Bekijk dan ook meteen waar het reservoir van de ruitenwisservloeistof zit.

Stap 2

Open de windhaak. Open vervolgens de motorkap en zet deze op de standaard.

Stap 3

Open de dop van het ruitenwisservloeistofreservoir. Vaak herken je dat reservoir aan een plaatje van een raam met straaltjes water.

Stap 4

Vul het reservoir met ruitenwisservloeistof, totdat deze vol is. Vergeet niet na afloop de dop van het reservoir ook weer te sluiten.

TIP: zorg dat je altijd een reservefles met ruitenwisservloeistof bij je hebt. Zo kun je onderweg altijd je ruitenwisservloeistof bijvullen als dat nodig is.

 

Verschillende soorten ruitenwisservloeistof

 

Er bestaan twee soorten ruitenwisservloeistof: een zomer- en een winterversie. De eerste is vaak roze of geel van kleur, de tweede blauw. De winterversie bevat antivries en is daardoor bestand tegen lagere temperaturen.

Advies bij twijfelgevallen

Maakt je auto een raar geluid, hangt er een vreemde geur of weet je niet wat te doen als een lampje gaat branden? Ook dan kun je de Wegenwacht bellen! De Technische Helpdesk is iedere dag bereikbaar tussen 07.00 en 00.00 via 088 269 28 88.

Heb je nog geen Wegenwacht pakket? Bestel Wegenwacht Service en profiteer ook van de beste pechhulp.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!

2,50p/mnd
Voorkom onnodige pech met Smart Driver 

Met Smart Driver heb je meer kennis en controle over je auto. Alles in één overzichtelijke app en de beste pechhulp altijd dichtbij.