Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ruitenwisservloeistof bijvullen

Smerige ruiten en een leeg reservoir van je ruitenwisservloeistof zijn een linke combinatie. Zet je je ruitenwissers aan zonder dat er vloeistof komt, dan trekken de ruitenwissers lelijke strepen. Voor je het weet, zie je niks meer. Voorkom zo'n situatie door geregeld de ruitenwisservloeistof bij te vullen.

Zelf je ruitenwisservloeistof bijvullen

Het bijvullen van de ruitenwisservloeistof is niet moeilijk en kun je zelf. De Wegenwacht maakte een handige video en een stappenplan.


Stap 1

Ontgrendel de motorkap. Weet je niet waar de hendel zit, zoek dit dan op in het instructieboekje van de auto. Bekijk dan ook meteen waar het reservoir van de ruitenwisservloeistof zit.

Stap 2

Open de windhaak. Open vervolgens de motorkap en zet deze op de standaard.

Stap 3

Open de dop van het ruitenwisservloeistofreservoir. Vaak herken je dat reservoir aan een plaatje van een raam met straaltjes water.

Stap 4

Vul het reservoir met ruitenwisservloeistof totdat deze vol is. Vergeet niet na afloop de dop van het reservoir ook weer te sluiten.

Extra tip: neem wat mee voor onderweg

Zorg dat je altijd een reservefles met ruitenwisservloeistof bij je hebt. Zo kun je onderweg altijd bijvullen als dat nodig is.

Verschillende soorten ruitenwisservloeistof

Er bestaan twee soorten ruitenwisservloeistof: een zomer- en een winterversie. De eerste is vaak roze of geel van kleur, de tweede blauw. De winterversie bevat antivries en is daardoor bestand tegen lagere temperaturen. 

Vervang ook regelmatig je ruitenwissers

Wist je dat veel fabrikanten adviseren om ruitenwissers elke 12 tot 15 maanden te vervangen? Belangrijk, want ook dat draagt bij aan een goed zicht. Ook het vervangen van je ruitenwissers kun je heel makkelijk zelf doen.

Hulp nodig? De Wegenwacht staat klaar

Kom je in een gevaarlijke situatie terecht omdat je ruitenwissers het niet meer doen? Ook dan staat de Wegenwacht voor je klaar.

Heb je nog geen Wegenwacht pakket? Bestel Wegenwacht Service en profiteer ook van de beste pechhulp.

Pechhulp in je woonplaats

Bij pechhulp denk je waarschijnlijk aan autopech onderweg. Maar wist je dat maar liefst 40% van de pechgevallen plaatsvindt in de eigen woonplaats? Denk bijvoorbeeld aan start- en accuproblemen.

Heb je al een Wegenwacht pakket en wil je ook geholpen worden bij pech in je woonplaats? Check dan of Woonplaats Service in je pakket zit.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!