Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Shortlease privé

Wat zijn de verschillen met private lease?

Shortlease is een huurcontract voor een auto van meer dan 30 dagen. Het is er niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Bijvoorbeeld als je auto kapot is en de nieuwe auto nog een levertijd heeft van een of meerdere maanden. Óf als je tijdelijk een grotere auto nodig hebt vanwege een lange vakantie of een nieuwe werkgever.

Shortlease voor particulieren werkt volgens hetzelfde principe als private lease: je betaalt een vast tarief en alleen de brandstofkosten. Vanzelfsprekend zijn ook hier de verkeersovertredingen voor eigen rekening.

Looptijden en leasetarieven

Een belangrijk verschil zit hem in de looptijd en de daarbij behorende tarieven. Hoe langer de looptijd van een leasecontract, hoe lager het leasetarief per maand.  ‘Short’ is echter wel een relatief begrip, want de looptijden bij shortlease variëren van 2 maanden tot 2 jaar. De meeste aanbieders van private lease bieden leasecontracten aan vanaf die grens van 24 maanden.

Het tarief waarmee over shortlease wordt gecommuniceerd geldt dan net als bij private lease voor de langst mogelijke periode. Waar het tarief voor het private leasen van bijvoorbeeld een kleine auto als de Kia Picanto voor een periode van 5 jaar rond de 300 euro per maand ligt is dat voor 2 maanden shortleasen al gauw tot 150-200 euro per maand duurder. De tarieven voor shortlease kun je dan ook beter vergelijken met die van een huurauto. Short leasen is bij de ANWB nu (nog) niet mogelijk.

Vaak occasions

Een ander verschil met private lease is dat het bij shortlease over het algemeen gaat om jong gebruikte auto’s. Auto’s die als huurauto zijn of worden ingezet. Net als bij huurauto’s is het wel mogelijk dat er een nieuwe auto aan je wordt verhuurd.

Zie ook

Terug naar overzicht Private lease

Meer over ANWB Private lease

Vanaf429,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Volvo EX30.

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.

Auto verkopen? 

Je auto verkopen zonder ongemakkelijke onderhandelingen? Ontvang gratis een gegarandeerde prijs voor je auto.

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!