Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Veilig Rijden app

ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

Heb je de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering afgesloten? Dan is het downloaden en gebruiken van de ANWB Veilig Rijden app verplicht.

De app meet je rijgedrag en geeft je informatie over alle belangrijke onderdelen van deze autoverzekering. Je krijgt gedetailleerde feedback over jouw rijstijl en up-to-date informatie over je rijscore. Bovendien zie je in één oogopslag welke veilige rijderskorting jij op je premie ontvangt.

Als je de app niet gebruikt, dan wordt de verzekering door ons beëindigd. We helpen je graag op weg en leggen uit wat je precies moet doen na het afsluiten van de verzekering.

App downloaden

Stap 1. Activeer je account met de aanmeldgegevens die we je per mail hebben toegestuurd. Deze mail heb je ontvangen na het afsluiten van de verzekering. Kun je deze mail niet meer vinden?

Via de Veilig Rijden app (stap 2) of via https://mijn.anwbveiligrijden.nl/ kun je de mail opnieuw laten versturen.

Stap 2. Download en installeer de Veilig Rijden app op je telefoon. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Let op, het is belangrijk dat je de laatste updates hebt geïnstalleerd. Wij ondersteunen iOS vanaf versie 14 en Android vanaf Oreo(8).

Stap 3. Koppel de beacon met jouw smartphone. Deze heb je eerder via de post van ons ontvangen. Ga naar de Veilig Rijden app en verbindt de beacon in de app. Leg de beacon in jouw auto. Als de beacon goed verbonden is, zie je een groen icoontje.

Heb je de beacon niet ontvangen of ben je hem kwijt? Via dit formulier kun je gratis een nieuwe beacon aanvragen.

Wat vind je in de app?

Rijscore 

De app helpt om inzicht te krijgen in jouw rijgedrag zodat we jouw rijscore kunnen meten.  

Jouw rijscore is gebaseerd op vijf onderdelen: 

  1. snelheid; 
  2. remmen; 
  3. optrekken; 
  4. het nemen van bochten; 
  5. smartphonegebruik (op dit onderdeel ontvang je met de beacon feedback maar wordt niet meegenomen in jouw rijscore). 

Elk kwartaal berekenen wij jouw rijscore op een schaal van 1 tot 100 punten. Wij kijken naar trends in jouw rijstijl en geven aan op welke onderdelen je goed scoort of welke je kunt verbeteren. Hoe veiliger je rijdt, hoe hoger de korting.   

Feedback

Met de app in combinatie met de beacon (of dongel) ontvang je feedback in de veilig rijden app op bovenstaande vijf onderdelen. Je krijgt van ons je eerste feedback na 10 dagen als er minimaal 65 kilometer is gereden en geregistreerd in Nederland. Is er minder gereden? Dan ontvang je jouw eerste feedback pas nadat er meer dan 65 kilometer is gereden en geregistreerd. 

Heatmap 

De heatmap zie je alleen als er onveilig rijgedrag is geregistreerd. Het laat zien op welke punten jouw rijgedrag beter kan. Als er onveilig rijgedrag is vastgesteld, verschijnt er een stip op de kaart waar de gebeurtenis ongeveer was. Zijn er meerdere gebeurtenissen bij elkaar? Dan wordt de vlek groter. Door in te zoomen kan je de locatie van de gebeurtenissen iets gedetailleerder inzien. Is er maar één incident geregistreerd? Dan kun je niet inzoomen. 

Beacon 

Hier kun je de beacon koppelen met de app en zien of de beacon verbonden is.  

Korting 

Hier zie het kwartaaloverzicht en de verdiende korting en de voortgang van het volgend kwartaal.  

Let op: zorg dat je alle toestemmingen hebt geaccepteerd in de Veilig Rijden app. Anders kunnen we jouw rijgedrag niet meten.

Lukt het niet?

Heb je problemen bij het installeren van de app, het activeren van de beacon of wil je overstappen naar onze reguliere autoverzekering? Neem dan contact met ons op via verzekeringen@anwb.nl. Natuurlijk kun je ons ook bellen op 088 269 22 22. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur. We helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.