Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Veilig Rijden app

ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

Heb je de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering afgesloten? Dan is het downloaden en gebruiken van de ANWB Veilig Rijden app verplicht.

De app meet je rijgedrag en geeft je informatie over alle belangrijke onderdelen van deze autoverzekering. Je krijgt gedetailleerde feedback over jouw rijstijl en up-to-date informatie over je rijscore. Bovendien zie je in één oogopslag welke veilige rijderskorting jij op je premie ontvangt.

Als je de app niet gebruikt, dan wordt de verzekering door ons beëindigd. We helpen je graag op weg en leggen uit wat je precies moet doen na het afsluiten van de verzekering.

Wat moet je doen?

Stap 1. Activeer je account met de aanmeldgegevens die we je per mail hebben toegestuurd. Deze mail heb je ontvangen na het afsluiten van de verzekering. Kun je deze mail niet meer vinden?

Via de Veilig Rijden app (stap 2) of via https://mijn.anwbveiligrijden.nl/ kun je de mail opnieuw laten versturen.

Stap 2. Download en installeer de Veilig Rijden app op je telefoon. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Let op, het is belangrijk dat je de laatste updates hebt geïnstalleerd. Wij ondersteunen iOS vanaf versie 14 en Android vanaf Oreo(8).

Stap 3. Activeer de beacon. Deze heb je eerder via de post van ons ontvangen. Ga naar de Veilig Rijden app en voer het nummer in dat op de beacon staat. Leg hem vervolgens in het dashboardkastje van je auto. Als de beacon goed verbonden is, zie je een groen icoontje wanneer je in de auto zit.

Heb je de beacon niet ontvangen of ben je hem kwijt? Via dit formulier kun je gratis een nieuwe beacon aanvragen.

Wat vind je in de app?

Feedback

Via de Veilig Rijden app en jouw account ontvang je elke 10 dagen feedback op je rijstijl en tips om je rijscore te verbeteren. Je krijgt een e-mail en een notificatie wanneer er nieuwe feedback voor je klaarstaat. Met behulp van deze feedback weet je direct hoe jij je rijscore kunt verbeteren.

Rijscore

Je rijscore wordt bepaald aan de hand van jouw rijstijl. De app die je op je telefoon staat verzamelt data tijdens al je autoritten. Wij beoordelen je rijstijl op de volgende vier onderdelen: snelheid, optrekken, remmen en het nemen van bochten. De app meet ook je smartphonegebruik tijdens het rijden en geeft je daar inzicht in. Smartphonegebruik wordt nog niet meegenomen in je rijscore.

Nadat je 2 keer feedback hebt ontvangen, verschijnt de eerste rijscore in de app. Deze score bevindt zich tussen de 0 en 100. De hoogte van je rijscore bepaalt de hoogte van de korting op je premie. In de app zie je welke maximale korting je in het kwartaal kunt ontvangen. De beacon (of dongel) in jouw auto verzamelt data over jouw rijgedrag. Ontvangen wij niet voldoende rijgegevens? Dan kunnen wij niet zien of jij veilig rijdt. De 10% veilige rijderskorting betaal je dan aan ons terug.

Wat als ik niets doe of eigenlijk geen gebruik wil maken van de app?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen gebruik wilt maken van de Veilig Rijden app. We zullen jouw veilig rijden autoverzekering dan beeindigen, omdat je niet aan de voorwaarden van het product voldoet. Je verliest hiermee je 10% veilige rijderskorting en de eventuele actiekorting.

Je kunt altijd overstappen naar ANWB Reguliere Autoverzekering. Hiermee heb je dezelfde dekking, alleen tegen een andere premie.

Lukt het niet?

Heb je problemen bij het installeren van de app, het activeren van de beacon of wil je overstappen naar onze reguliere autoverzekering? Neem dan contact met ons op via verzekeringen@anwb.nl. Natuurlijk kun je ons ook bellen op 088 269 22 22. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur. We helpen je graag verder.

ANWB Veilig Rijden Autoverzekering opzeggen

Via deze pagina kun je zelf de Veilig Rijden Autoverzekering stopzetten. Let op! Je bent verplicht je auto te verzekeren. Zorg er dus voor dat je een andere autoverzekering afsluit, zodat je niet onverzekerd raakt.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.