Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijtips

De veilig rijden app verzamelt tijdens het rijden data op vijf onderdelen die samen jouw rijstijl bepalen: snelheid, optrekken, remmen, het nemen van bochten en smartphonegebruik. Doordat we inzicht hebben in deze data kunnen we gerichte tips geven om jouw rijstijl op deze onderdelen te verbeteren.

Vijf onderdelen waar we jouw rijstijl op meten

Uit ervaringen van de gebruikers en onderzoeken van autoverzekeringen in andere landen blijkt dat een hoge score op deze onderdelen daadwerkelijk leidt tot minder ongelukken.
Opvallende cijfers hierbij zijn:

 • Bestuurders die een of twee keer per maand de feedback bekijken, verminderen hun kans op een ongeval met 22%.
 • Bestuurders met hoge scores hebben meer dan drie keer minder kans om een ongeluk te krijgen dan bestuurders met lage scores.
 • 90% van de bestuurders verbetert zijn rijstijl na feedback op persoonlijk niveau.

Wat zijn deze vijf onderdelen?

 1. Bochten
  Het verkeerd nemen van een bocht kan gevaarlijke verkeerssituaties opleveren. Je kunt de bocht niet goed inschatten en zo in een slip terechtkomen en de bocht uitglijden. 
 2. Optrekken
  De manier waarop je optrekt met jouw auto kan bijdragen aan de verkeersveiligheid. Het sleutelwoord is rustig optrekken. Zo houd je zelf het overzicht op de weg en voorkom je onverwachte siuaties voor jou en je medeweggebruikers. 
 3. Remmen
  Wij geven je tips om te voorkomen dat je hard moet remmen.
 4. Snelheid
  Te snel rijden gevaarlijk kan zijn voor de veiligheid in het verkeer. Lees wat een veilige snelheid is. 
 5. Smartphonegebruik
  Smartphonegebruik wordt nog niet meegenomen in je rijscore.

Wij gaan ervan uit dat jij een veilige rijder bent

Daarom krijg je standaard elke maand 10% veilige rijderskorting. En kun je elk kwartaal tot 30% extra korting krijgen door veilig te rijden. De beacon (of dongel) in jouw auto verzamelt data over jouw rijgedrag. Ontvangen wij niet voldoende rijgegevens? Dan kunnen wij niet zien of jij veilig rijdt. De 10% veilige rijderskorting betaal je dan aan ons terug. Bekijk of de ANWVB Veilig Rijden Autoverzekering bij jou past en bereken direct je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.