Naar artikel

Rijtips

Na het afsluiten van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering krijg je een beacon thuis gestuurd die je in jouw auto legt. Ook download je de Veilg Rijden app. De app verzamelt tijdens het rijden data op vijf punten die samen jouw rijstijl bepalen: snelheid, optrekken, remmen, het nemen van bochten en smartphonegebruik. Doordat we inzicht hebben in deze data kunnen we jou gerichte tips geven om jouw rijstijl op deze onderdelen te verbeteren.

Snelheid, optrekken, remmen, bochten en smartphonegebruik

Waarom we kiezen voor deze onderdelen? In andere landen bestaan er al autoverzekeringen op basis van het meten van de rijstijl. Uit ervaringen van de gebruikers en onderzoeken blijkt dat een hoge score op deze onderdelen daadwerkelijk leidt tot minder ongelukken.

Opvallende cijfers hierbij zijn:

  • Bestuurders die een of twee keer per maand de feedback bekijken, verminderen hun kans op een ongeval met 22%.
  • Bestuurders met hoge scores hebben meer dan drie keer minder kans om een ongeluk te krijgen dan bestuurders met lage scores.
  • 90% van de bestuurders verbetert zijn rijstijl na feedback op persoonlijk niveau.

Wij gaan ervan uit dat jij een veilige rijder bent

Daarom krijg je standaard elke maand 10% veilige rijderskorting. En kun je elk kwartaal tot 30% extra korting krijgen door veilig te rijden. De beacon (of dongel) in jouw auto verzamelt data over jouw rijgedrag. Ontvangen wij niet voldoende rijgegevens? Dan kunnen wij niet zien of jij veilig rijdt. De 10% veilige rijderskorting betaal je dan aan ons terug. Bekijk of de ANWVB Veilig Rijden Autoverzekering bij jou past en bereken direct je premie.

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.