Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is een beacon of dongel?

Met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering wordt je rijgedrag bijgehouden. Met de app in combinatie met de beacon (of dongel) houden we bij hoe veilig je rijdt op de onderdelen: snelheid, remmen, optrekken, het nemen van bochten en smartphonegebruik. Smartphonegebruik wordt niet meegenomen in jouw rijscore. We houden je rijscore bij via een beacon (of dongel). Wat is het en wat doet deze apparaten precies?  Let op: deze apparaten zijn alleen te gebruiken in combinatie met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering.

Snel naar

Wat is een beacon | Wat is een dongel | Privacy | Veelgestelde vragen | Contact en Service

Wat is een beacon?

Een beacon is een klein apparaat dat een bluetooth-signaal uitzendt naar apparaten in de omgeving. De beacon verzendt een signaal dat een smartphone met bluetooth herkent zodra deze in de buurt is. Alleen apps die ingesteld zijn om het signaal te vinden, herkennen de beacon. Een beacon gebruikt weinig stroom en heeft hierdoor een lange levensduur. De beacon zendt geen andere signalen uit zoals GPS. 
Let op: wij hebben altijd toegang nodig tot je exacte locatie om jouw rijgedrag te kunnen meten. Ook als je niet rijdt. Dit kun je instellen via de instellingen van jouw smartphone. 

Je krijgt de beacon van de ANWB

Je hoeft de beacon niet terug te sturen. Je kunt de beacon inleveren bij een inzamelpunt voor kleine huishoudelijke apparaten.  

Wat is een dongel?

Sluit je de ANWB Autoverzekering af, dan ontvang je de beacon. Heb je al een ANWB Veilig Rijden Autoverzekering of werkt de beacon niet goed met jouw smartphone? Dan ontvang je de dongel. Deze kun je gemakkelijk installeren. Maar wat is een dongel precies?  Een dongel is een klein apparaatje dat je plaatst in de zogenoemde OBD-poort in jouw auto. De dongel registreert als je rijdt en verzamelt data tijdens je rit. Hiermee kunnen we jouw rijgedrag meten en je rijscore bepalen.    

Je leent de dongel van de ANWB

Na het stopzetten van de verzekering stuur je deze naar ons terug. Is de dongel beschadigd of kapot? Dan brengen wij kosten in rekening. Meer informatie over het gebruik van de dongel lees je in de gebruikersovereenkomst.  

Privacy

De ANWB gaat zorgvuldig met jouw gegevens om. Lees meer over de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering en jouw privacy. Hierin leggen we uit wat we met jouw gegevens doen bij de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering.

Veelgestelde vragen

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.