ANWB Autoverzekering

ANWB Autoverzekering

 • Gratis vervangende auto
 • Geen eigen risico
 • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale bij schade
Bereken je premie

Reguliere Autoverzekering

Jouw vangnet voor onderweg

Met de ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van hulp onderweg. Onze hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar en nemen alle zorg uit handen. Zo sta je er bij een botsing of andere autoschade nooit alleen voor.

Kies zelf je autoverzekering

Met de Reguliere Autoverzekering ben je zeker van kwaliteit en service tegen een eerlijke premie. Je hebt de keuze uit verschillende dekkingen: WA, Beperkt en Volledig Casco. Daarnaast kun je je basisverzekering uitbreiden met één of meerdere aanvullende dekkingen. Zo bepaal je zelf hoe uitgebreid je jouw auto verzekert.

Daarom ANWB

Met een autoverzekering van de ANWB kun je zorgeloos en met plezier autorijden.  Als je onverwacht te maken krijgt met een botsing met schade aan anderen of je eigen auto, staan we voor je klaar. Wij regelen alles voor je: reparatie, vervangend vervoer én natuurlijk snelle uitbetaling van de kosten. Hierbij kun je vertrouwen op onze jarenlange ervaring als hulpverlener.

De ANWB is meer dan een verzekeraar. We zijn expert op het gebied van mobiliteit en zetten ons al meer dan 130 jaar in om het verkeer veiliger te maken. Met onze Veilig Rijden Autoverzekering word je bijvoorbeeld beloond bij een veilige rijstijl. Daarnaast is ANWB partner van de MONO-campagne, gericht op het voorkomen van afleiding in het verkeer. Zo proberen we samen de verkeersveiligheid in Nederland te verhogen.

Dekking ANWB Reguliere Autoverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen

WA+

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade

All Risk

Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie

Aanvullende dekkingen

Wil je nog veiliger de weg op? Breid je basisverzekering dan uit met een aanvullende verzekering.

Met de Inzittendenverzekering zijn zowel jij als alle andere passagiers verzekerd bij een ongeval dat je zelf veroorzaakt. De dekking geldt ook als jij of een inwonend gezinslid in andermans auto zit.

Meer over zekerheid voor inzittenden

De dekking Verkeersrechtsbijstand biedt juridische bijstand aan jou en jouw gezinsleden voor juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer.

Meer over Verkeersrechtsbijstand

Met de dekking ‘3 jaar aanschafwaardegarantie’ krijg je tot 3 jaar na de aankoopdatum van de auto de aanschafwaarde terug in geval van total loss of diefstal. Dit is standaard 1 jaar.

Alleen mogelijk bij Volledig Casco

Meer over de vergoeding en dekking van '3 jaar aanschafwaardegarantie'


Schadevrije jaren en no-claimkorting

De premie voor jouw autoverzekering wordt onder andere bepaald door de tabel Bonus/Malus. De starttrede en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd volgens Roy-data, bepalen op welke trede je staat in deze tabel. Ieder jaar dat je geen schade rijdt, krijg je er een schadevrij jaar bij en klim je een trede op de bonus-malus ladder. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de no-claim korting die je krijgt. Bij de ANWB Autoverzekering kun je maar liefst tot 80% no-claim korting ontvangen. 

Tips & Service

No-claim korting kinderen

No-claim korting kinderen

Meerijdende kinderen bouwen no-claim korting op. Als ze later zelf een ANWB Autoverzekering afsluiten zijn ze hierdoor goedkoper uit!

Geen eigen risico

Geen eigen risico

Je hebt géén eigen risico bij reparatie van je auto door onze schadeherstellers. Zelfs de rekening hoef je niet voor te schieten, die betalen wij rechtstreeks.

Schadehulp ter plaatse

Schadehulp ter plaatse

Schade en toch snel weer op weg? Door je auto te verzekeren bij de ANWB krijg je een goede service ter plaatse, en ook een noodreparatie als dat nodig is.

Premie ANWB Autoverzekering berekenen

Bereken binnen 1 minuut je premie en sluit gemakkelijk online je autoverzekering af. Om je auto te verzekeren doorloop je de volgende stappen:

 • Vul je gegevens in: kenteken, postcode en geboortedatum
 • Vul het aantal schadevrije jaren in
 • Kies je dekking: WA, Beperkt of Volledig Casco
 • Kies eventueel je aanvullende dekking(en)
 • Maak de keuze of je per maand of per jaar wil betalen
 • Zeg je oude verzekering op


Veelgestelde vragen

De basis van de beide verzekeringen is gelijk: de dekking, de ANWB-ledenkorting, de no-claim korting en de 24/7 hulp van de ANWB Alarmcentrale. De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering gaat echter nog een stap verder, het bevordert de verkeersveiligheid in Nederland.


Als je kiest voor deze verzekering download je een app en ontvang je een beacon die je in je auto legt. De app bepaalt jouw rijstijl op de onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Aan de hand van jouw rijstijl wordt een rijscore bepaald. En bij een goede score ontvang je extra korting op je premie, de veilige rijderskorting. Naast deze onderdelen meten we ook je smartphonegebruik tijdens het rijden en geven we je daar feedback op. Deze gegevens worden nog niet meegenomen in je rijscore. Je krijgt bij het afsluiten van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering gelijk 10% veilige rijderskorting en deze kan oplopen tot 30% bij een uitstekende rijstijl.

De meldcode van jouw auto bestaat uit 4 cijfers en dat zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vind je op jouw kentekenpapieren of -pasje.

Lees meer over de meldcode.

Ja, dat kan. Je hebt dan wel een eigen risico van € 350,-. Er zitten veel voordelen aan om schade te melden bij één van onze schadeherstellers wanneer je casco verzekerd bent. Zoek direct een schadehersteller bij jou in de buurt en zij regelen verder alles voor je. Ze melden je schade bij ons, je hoeft niets voor te schieten en je hebt geen eigen risico.

Zoek schadehersteller

Je kunt 24 uur per dag rekenen op hulp van de ANWB. Eén telefoontje naar de Alarmcentrale en wij regelen alles voor je. Lees meer over schadehulp.

Als jouw auto een schade heeft die verzekerd is en je laat deze herstellen bij een ANWB-geselecteerd schadebedrijf, dan halen wij jouw auto op en leveren wij deze ook weer bij je af. Waar en wanneer jij dat wilt. Lees meer over onze Haal -en brengservice.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service