ANWB Autoverzekering
No-claim korting tot 80%

ANWB Autoverzekering

Sta er nooit alleen voor en ga relaxed op weg met onze verzekering!

Bereken je premie

ANWB Autoverzekering

Ga relaxed op weg

Met de ANWB Autoverzekering sta je er bij een botsing of andere autoschade nooit alleen voor. Onze hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar en nemen alle zorg uit handen. Zo kun jij relaxed de weg op

Kies uit verschillende dekkingen

Met onze autoverzekering ben je zeker van kwaliteit en service tegen een scherpe premie. Je hebt de keuze uit verschillende dekkingen, zo bepaal je zelf hoe uitgebreid je jouw auto verzekerd.

Veilig Rijden Autoverzekering, nu met 15% extra kennismakingskorting

Met deze autoverzekering kies je voor het rijden met een stick in je auto die je rijstijl meet. Bij een goede rijstijl ontvang je tot 30% extra veilige rijderskorting op je premie. Probeer de Veilig Rijden Autoverzekering nu ectra voordelig met 15% kennismakingskorting. Dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. Lees meer over de Veilig Rijden Autoverzekering.

Je autoverzekering afsluiten binnen 5 minuten

Afsluiten kan online snel en gemakkelijk, de bevestiging zit direct in jouw mail. Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Door gebruik te maken van de gratis overstapservice zeg je direct ook je oude verzekering op.

Dekking ANWB Autoverzekering

Meest gekozen bij auto's ouder dan 5 jaar

WA + Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
Meest gekozen bij auto's jonger dan 5 jaar

WA + Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie

Aanvullende dekkingen

Wil je met jouw reguliere ANWB autoverzekering of ANWB Veilig Rijden Autoverzekering nog meer zekerheid? Maak dan een selectie uit onze aanvullende dekkingen naast de basisdekking. Je kan jouw autoverzekering uitbreiden met een aantal zeer aantrekkelijke aanvullende dekkingen.

Alleen met een inzittendenverzekering ben je als bestuurder zelf óók verzekerd als er door jouw schuld een ongeluk gebeurt. De inzittendenverzekering geldt bovendien voor alle andere personen die in je auto zitten, zoals je kinderen en hun vriendjes. Bij de ANWB geldt de dekking zélfs als jijzelf of jouw inwonende gezinsleden in een andere auto zitten.

Met de dekking zekerheid voor inzittenden ben je verzekerd voor kosten die bijvoorbeeld gemaakt moeten worden ten gevolge van blijvende invaliditeit, zoals aanpassingen in huis, medische behandeling en inkomstenderving. Per auto-ongeluk is de dekking maximaal € 1.000.000,-.

Bovendien vergoeden wij ook een bedrag van € 10.000,- na een ongeval bij:

 • Overlijden van een inzittende;
 • Overlijden van de verzekeringnemer of overlijden van de inwonende gezinsleden, ook wanneer zij zich in een andere auto bevinden.

Meer over zekerheid voor inzittenden

De dekking verkeersrechtsbijstand biedt juridische bijstand aan jou en jouw gezinsleden voor juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer. Bijvoorbeeld bij het vergoed krijgen van de waardevermindering van je auto of de schade aan inzittenden van je auto. Je kan hierbij denken aan letselschade, schade aan kleding en bagage en verlies van inkomen.

Wanneer je "Wegenwacht Compleet Europa" hebt dan ben je al verzekerd voor verkeersrechtsbijstand binnen Europa.

Meer over verkeersrechtsbijstand

Bij diefstal of als de auto total loss is, vergoeden wij binnen de WA + Volledig Casco dekking standaard een jaar lang de nieuwwaarde voor nieuwe auto's en de aanschafwaarde van occasions tot maximaal € 75.000,-. Je krijgt dan de nieuwwaarde of het hele aankoopbedrag van je auto terug. Je kan met deze dekking de termijn waarop je het aankoopbedrag terug krijgt, verlengen tot 3 jaar. Dan vergoeden wij tot 3 jaar na de aanschafdatum het bedrag dat je ervoor betaald hebt. Dit geldt voor nieuwe auto’s en occasions.

Meer over aanschafwaardegarantie

Wordt je auto in het buitenland gestolen of staat hij daar voor schadereparatie in een garage, dan krijg je met deze dekking ook vervangend vervoer in Europa. Met de ANWB Autoverzekering profiteer je automatisch van vervangend vervoer in Nederland tot maar liefst 30 dagen. Je kan deze service uitbreiden naar Europa. Zo ben je ook in het buitenland verzekerd van een vervangende auto. Voor vervangend vervoer Europa dien je te beschikken over een creditcard. Zonder creditcard kan je geen vervangende (huur) auto meekrijgen.

De dekking vervangend vervoer Europa kan je alleen kiezen bij een autoverzekering met WA Beperkt Casco dekking of WA Volledig Casco dekking.

Meer over vervangend vervoer

Met de standaard accessoiredekking binnen je casco verzekering heb je al een zeer uitgebreide dekking. Wil je toch je dekking verder uitbreiden, dan kan dat van € 2.500,- naar € 5.000,-. Het gaat om auto-onderdelen die niet in de fabriek zijn aangebracht. Dit kunnen accessoires zijn die je na aankoop van je auto extra heeft laten inbouwen, zoals een navigatie- of een audiosysteem, lichtmetalen velgen of een trekhaak.

De accessoiredekking is alleen mogelijk bij een autoverzekering met WA Beperkt Casco dekking of WA Volledig Casco dekking.

Meer over accessoiredekking

Tips & Service

Ook voor je kinderen

Ook voor je kinderen

Bij beide autoverzekeringen kunnen kinderen zelf no-claim korting opbouwen door mee te rijden. Als ze later zelf een ANWB Autoverzekering afsluiten zijn ze hierdoor goedkoper uit!

Geen eigen risico

Geen eigen risico

Je hebt géén eigen risico bij reparatie van je auto door onze schadeherstellers. Zelfs de rekening hoef je niet voor te schieten, die betalen wij rechtstreeks.

Schadehulp ter plaatse

Schadehulp ter plaatse

Schade en toch snel weer op weg? De ANWB komt naar je toe en doet ter plaatse een noodreparatie als dat mogelijk is. Je krijgt deze service alleen door je auto te verzekeren bij ANWB. 

Korting

No-claim korting tot 80% op je autoverzekering

De premie voor je autoverzekering wordt onder andere bepaald op basis van het aantal jaren dat je schadevrij rijdt. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger je korting. Met de ANWB Autoverzekering kan je tot 80% no-claim korting ontvangen!

No-claim korting autoverzekering

 

10% extra korting bij 13+ schadevrije jaren

Wij belonen veilig rijden. Verzekerden die 13 of meer schadevrije jaren hebben, krijgen 10% extra korting bovenop de 80% maximale no-claim korting.

5% ledenkorting

Je ontvangt als ANWB-lid standaard 5% ledenkorting op de ANWB Autoverzekering. Dit geldt ook voor andere ANWB Verzekeringen.

Tweede gezinsauto verzekeren: extra voordeel

Staan er bij jou twee auto’s voor de deur? Bij de ANWB kan je beide auto’s met dezelfde no-claim korting verzekeren. De korting wordt gebaseerd op de partner met de meeste (positieve) schadevrije jaren. Op die manier profiteer je altijd van de hoogste korting. Wij hanteren de schadevrije jaren uit de landelijke database Roy-Data.

Lees meer over het verzekeren van je tweede auto

No-claim korting voor meerijdende kinderen

Kinderen bouwen bij de ANWB nú zelf no-claim korting op door rijervaring op te doen in de auto van hun ouders. Kinderen tussen de 17 en 25 kunnen worden bijgeschreven op de polis van hun ouders.

No-claim korting meerijdende kinderen

 

Top 5 veelgestelde vragen reguliere autoverzekering

De basis van de beide verzekeringen is gelijk: de dekking, de ANWB-ledenkorting, de no-claimkorting en de 24/7 hulp van de ANWB Alarmcentrale. De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering gaat echter nog een stap verder, het bevordert de verkeersveiligheid in Nederland.


Als je kiest voor deze verzekering ontvang je een stick die je in je auto stopt. Deze stick bepaalt jouw rijstijl op vier onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Aan de hand van jouw rijstijl wordt een rijscore bepaald. En bij een goede score ontvang je extra korting op je premie, de veilige rijderskorting. Je krijgt bij afsluiten van deze verzekering gelijk 10% veilige rijderskorting en deze kan oplopen tot 30% bij een uitstekende rijstijl.

De meldcode van jouw auto bestaat uit 4 cijfers en dat zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vind je op jouw kentekenpapieren.

Lees meer over de meldcode.

 Ja, dat kan. Je hebt dan wel een eigen risico van € 350,-. Er zitten veel voordelen aan om schade te melden bij een van onze schadehersteller wanneer je casco verzekerd bent. Zoek direct een schadehersteller bij jou in de buurt en zij regelen verder alles voor je. Ze melden je schade bij ons, je hoeft niets voor te schieten en je hebt geen eigen risico.

Zoek schadehersteller

Je kunt 24 uur per dag rekenen op hulp van de ANWB. Een telefoontje naar de Alarmcentrale en wij regelen alles voor je. Lees meer over schadehulp.

Als jouw auto een schade heeft die verzekerd is en je laat deze herstellen bij een ANWB-geselecteerd schadebedrijf, dan halen wij jouw auto op en leveren wij deze ook weer bij je af. Waar en wanneer jij dat wilt. Lees meer over onze Haal -en breng service.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht