Autoverzekering

Autoverzekering

Nú met 15% korting

Reguliere Autoverzekering

Jouw vangnet voor onderweg

Met de ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van hulp onderweg. Onze hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar en nemen alle zorg uit handen. Zo sta je er bij een botsing of andere autoschade nooit alleen voor.

Autoverzekering afsluiten

Kwaliteit en service tegen een eerlijke premie

Kwaliteit en service tegen een eerlijke premie

Je hebt de keuze uit verschillende dekkingen: WA, Beperkt en Volledig Casco (All Risk). Daarnaast kun je je basisverzekering uitbreiden met één of meerdere aanvullende dekkingen. Zo bepaal je zelf hoe uitgebreid je jouw auto verzekert.

Nú het eerste jaar 15% korting

Nú het eerste jaar 15% korting

De ANWB Autoverzekering is nu extra voordelig. Als je een WA Beperkt of WA Volledig Casco dekking afsluit profiteer je een jaar lang van 15% korting.

Bekijk de actievoorwaarden

Schadevrije jaren en bonus-malusladder

Schadevrije jaren en bonus-malusladder

Verzekeraars gebruiken een bonus-malusladder om te bepalen hoeveel premiekorting jouw opgebouwde schadevrije jaren opleveren. Ieder jaar dat je geen schade rijdt, krijg je er een schadevrij jaar bij en stijg je een trede op de bonus-malusladder. Bij de ANWB Autoverzekering kun je maar liefst tot 80% no-claimkorting ontvangen. 

Kies je autoverzekering

Dekking ANWB Reguliere Autoverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie
Nu 15% korting

WA+

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie
Nu 15% korting

All Risk

Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie

Aanvullende dekkingen

Wil je nog veiliger de weg op? Breid je basisverzekering dan uit met een aanvullende dekking. In een paar klikken stel je de verzekering samen die helemaal past bij jou en je auto.

 

Met de Inzittendenverzekering zijn zowel jij als je medepassagiers verzekerd bij een ongeval dat je zelf veroorzaakt. De dekking geldt ook als jij of een inwonend gezinslid in andermans auto zit.

Meer over de Inzittendenverzekering

De dekking Verkeersrechtsbijstand biedt juridische bijstand aan jou en jouw gezinsleden bij juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer.

Meer over Verkeersrechtsbijstand

Met deze dekking krijg je tot 3 jaar na aankoopdatum van de auto de aanschafwaarde terug in geval van total loss of diefstal. Dit is standaard 1 jaar.

Alleen mogelijk bij Volledig Casco

Meer over 3 jaar aanschafwaardegarantie

Premie ANWB Autoverzekering berekenen

Bereken binnen 1 minuut je premie en sluit gemakkelijk online je autoverzekering af. Om je auto te verzekeren doorloop je de volgende stappen:

 • Vul je gegevens in: kenteken, postcode en geboortedatum
 • Vul het aantal schadevrije jaren in
 • Kies je dekking: WA, Beperkt of Volledig Casco
 • Kies eventueel je aanvullende dekking(en)
 • Maak de keuze of je per maand of per jaar wil betalen
 • Zeg je oude verzekering op


Veelgestelde vragen

De basis van de beide verzekeringen is gelijk: de dekking, de ANWB-ledenkorting, de no-claimkorting en de 24/7 hulp van de ANWB Alarmcentrale. De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering gaat echter nog een stap verder, het bevordert de verkeersveiligheid in Nederland.

Als je kiest voor deze verzekering download je een app en ontvang je een beacon die je in je auto legt. De app bepaalt jouw rijstijl op de onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Aan de hand van jouw rijstijl wordt een rijscore bepaald. En bij een goede score ontvang je extra korting op je premie, de veilige rijderskorting. Naast deze onderdelen meten we ook je smartphonegebruik tijdens het rijden en geven we je daar feedback op. Deze gegevens worden nog niet meegenomen in je rijscore. Je krijgt bij het afsluiten van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering gelijk 10% veilige rijderskorting en deze kan oplopen tot 30% bij een uitstekende rijstijl.

Je kunt 24 uur per dag rekenen op hulp van de ANWB. Eén telefoontje naar de Alarmcentrale en wij regelen alles voor je. Lees meer over schadehulp.

Als je jouw eerste auto hebt verzekerd bij de ANWB, kun je extra voordelig ook jouw tweede auto bij ons verzekeren. Je profiteert dan op beide auto's van dezelfde no-claim korting. Naast een tweede auto geldt deze regeling ook voor een motor of camper. Lees meer over deze tweede voertuig regeling.

De meldcode van jouw auto bestaat uit 4 cijfers en dat zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vind je op jouw kentekenpapieren of -pasje.

De meldcode van jouw auto heb je niet nodig als je een ANWB Autoverzekering afsluit. Het maakt niet uit of je een WA, Beperkt Casco of All Risk dekking afsluit. De meldcode hebben wij namelijk al voor je ingevuld, deze zal je niet zien bij het afsluiten van je ANWB Autoverzekering. Is de meldcode niet bij ons bekend dan vragen wij om deze als nog in te vullen.

Lees meer over de meldcode.

Ja, dat kan. Je hebt dan wel een eigen risico van € 350,-. Er zitten veel voordelen aan om schade te melden bij één van onze schadeherstellers wanneer je casco verzekerd bent. Zoek direct een schadehersteller bij jou in de buurt en zij regelen verder alles voor je. Ze melden je schade bij ons, je hoeft niets voor te schieten en je hebt geen eigen risico.

Zoek schadehersteller

Bekijk alle veelgestelde vragen

Uitgelicht

No-claimkorting kinderen

No-claimkorting kinderen

Jonge bestuurders kunnen op de polis van hun ouders no-claimkorting opbouwen. Als ze later zelf een ANWB Autoverzekering afsluiten zijn ze hierdoor goedkoper uit. 

Geen eigen risico

Geen eigen risico

Je hebt géén eigen risico bij reparatie van je auto door onze schadeherstellers. Zelfs de rekening hoef je niet voor te schieten, die betalen wij rechtstreeks.

Schadehulp

Schadehulp

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Heb je autoschade na een botsing of aanrijding? Met schadehulp ter plekke helpt de ANWB jou na een ongeval snel weer op weg.

Contact & Service