ANWB Autoverzekering

ANWB Autoverzekering

 • Gratis vervangende auto
 • Geen eigen risico
 • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale bij schade
Bereken je premie

ANWB Autoverzekering

Met de ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van hulp onderweg. Onze hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar en nemen alle zorg uit handen. Zo sta je er bij een botsing of andere autoschade nooit alleen voor.

Kies uit verschillende dekkingen

Met onze autoverzekering ben je zeker van kwaliteit en service tegen een scherpe premie. Je hebt de keuze uit verschillende dekkingen, zo bepaal je zelf hoe uitgebreid je jouw auto verzekert.

Je autoverzekering afsluiten binnen 5 minuten

Afsluiten kan snel en gemakkelijk online, de bevestiging zit direct in jouw mail.
Houd de volgende gegevens paraat bij het afsluiten:

 • Het kenteken van je auto
 • Meldcode (deze code staat vermeld in je kentekenbewijs)
 • Aantal schadevrije jaren 
 • Je eigen gegevens zoals geboortedatum, postcode en woonplaats
 • Indien je ANWB-lid bent, je lidmaatschapsnummer

Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Door gebruik te maken van de gratis overstapservice zeg je direct je oude verzekering op.

Dekking ANWB Autoverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen

WA+

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade

All Risk

Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie

Aanvullende dekkingen

Wil je met jouw reguliere ANWB Autoverzekering of ANWB Veilig Rijden Autoverzekering nog meer zekerheid? Maak dan een selectie uit onze aanvullende dekkingen naast de basisdekking. Je kan jouw autoverzekering uitbreiden met een aantal zeer aantrekkelijke aanvullende dekkingen.

Met de Inzittendenverzekering zijn zowel jij als alle andere passagiers verzekerd bij een ongeval dat je zelf veroorzaakt. De dekking geldt ook als jij of een inwonend gezinslid in andermans auto zit.

Meer over zekerheid voor inzittenden

De dekking Verkeersrechtsbijstand biedt juridische bijstand aan jou en jouw gezinsleden voor juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer.

Meer over Verkeersrechtsbijstand

Met de dekking ‘3 jaar aanschafwaardegarantie’ krijg je tot 3 jaar na de aankoopdatum van de auto de aanschafwaarde terug in geval van total loss of diefstal. Dit is standaard 1 jaar.

Alleen mogelijk bij WA+ Volledig Casco

Meer over de vergoeding en dekking van '3 jaar aanschafwaardegarantie'

Bij een WA+ Beperkt Casco of WA+ Volledig Casco Autoverzekering, heb je standaard vervangend vervoer in Nederland. Wordt je auto in het buitenland gestolen of staat hij daar voor schadereparatie in een garage? Met deze dekking breid je deze service uit naar Europa.

Alleen mogelijk bij WA+ Beperkt Casco & WA+ Volledig Casco

Meer over Vervangend Vervoer Europa

Je kunt de standaard accessoiredekking uitbreiden van € 2.500 naar € 5.000. Hiermee verzeker je auto-onderdelen die niet in de fabriek zijn aangebracht.

Alleen mogelijk bij WA+ Beperkt Casco & WA+ Volledig Casco

Meer over de vergoeding en dekking van Accessoiredekking

Tips & Service

No-claim korting kinderen

No-claim korting kinderen

Meerijdende kinderen bouwen no-claim korting op. Als ze later zelf een ANWB Autoverzekering afsluiten zijn ze hierdoor goedkoper uit!

Geen eigen risico

Geen eigen risico

Je hebt géén eigen risico bij reparatie van je auto door onze schadeherstellers. Zelfs de rekening hoef je niet voor te schieten, die betalen wij rechtstreeks.

Schadehulp ter plaatse

Schadehulp ter plaatse

Schade en toch snel weer op weg? Door je auto te verzekeren bij de ANWB krijg je een goede service ter plaatse, en ook een noodreparatie als dat nodig is.

Korting

No-claim korting tot 80% op je autoverzekering

De premie voor je autoverzekering wordt onder andere bepaald op basis van het aantal jaren dat je schadevrij rijdt. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger je korting. Met de ANWB Autoverzekering kan je tot 80% no-claim korting ontvangen!

No-claim korting autoverzekering

 

10% extra korting bij 13+ schadevrije jaren

Wij belonen veilig rijden. Verzekerden die 13 of meer schadevrije jaren hebben, krijgen 10% extra korting bovenop de 80% maximale no-claim korting.

5% ledenkorting

Je ontvangt als ANWB-lid standaard 5% ledenkorting op de ANWB Autoverzekering. Dit geldt ook voor andere ANWB Verzekeringen.

Tweede gezinsauto verzekeren: extra voordeel

Staan er bij jou twee auto’s voor de deur? Bij de ANWB kan je beide auto’s met dezelfde no-claim korting verzekeren. De korting wordt gebaseerd op de partner met de meeste (positieve) schadevrije jaren. Op die manier profiteer je altijd van de hoogste korting. Wij hanteren de schadevrije jaren uit de landelijke database Roy-Data.

Lees meer over het verzekeren van je tweede auto

No-claim korting voor meerijdende kinderen

Kinderen bouwen bij de ANWB nú zelf no-claim korting op door rijervaring op te doen in de auto van hun ouders. Kinderen tussen de 17 en 25 kunnen worden bijgeschreven op de polis van hun ouders.

No-claim korting meerijdende kinderen

 

Top 5 veelgestelde vragen reguliere autoverzekering

De basis van de beide verzekeringen is gelijk: de dekking, de ANWB-ledenkorting, de no-claim korting en de 24/7 hulp van de ANWB Alarmcentrale. De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering gaat echter nog een stap verder, het bevordert de verkeersveiligheid in Nederland.


Als je kiest voor deze verzekering download je een app en ontvang je een beacon die je in je auto legt. De app bepaalt jouw rijstijl op de onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Aan de hand van jouw rijstijl wordt een rijscore bepaald. En bij een goede score ontvang je extra korting op je premie, de veilige rijderskorting. Naast deze onderdelen meten we ook je smartphonegebruik tijdens het rijden en geven we je daar feedback over. Deze gegevens worden nog niet meegenomen in je rijscore. Je krijgt bij afsluiten van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering gelijk 10% veilige rijderskorting en deze kan oplopen tot 30% bij een uitstekende rijstijl.

De meldcode van jouw auto bestaat uit 4 cijfers en dat zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vind je op jouw kentekenpapieren of -pasje.

Lees meer over de meldcode.

Ja, dat kan. Je hebt dan wel een eigen risico van € 350,-. Er zitten veel voordelen aan om schade te melden bij een van onze schadehersteller wanneer je casco verzekerd bent. Zoek direct een schadehersteller bij jou in de buurt en zij regelen verder alles voor je. Ze melden je schade bij ons, je hoeft niets voor te schieten en je hebt geen eigen risico.

Zoek schadehersteller

Je kunt 24 uur per dag rekenen op hulp van de ANWB. Een telefoontje naar de Alarmcentrale en wij regelen alles voor je. Lees meer over schadehulp.

Als jouw auto een schade heeft die verzekerd is en je laat deze herstellen bij een ANWB-geselecteerd schadebedrijf, dan halen wij jouw auto op en leveren wij deze ook weer bij je af. Waar en wanneer jij dat wilt. Lees meer over onze Haal -en breng service.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht