Schadehulp ter plekke

Een slippartij of botsing? Schadehulp ter plekke lost het voor je op

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kan een steentje opspatten, iemand rijdt tegen je aan of je glijdt tegen een paaltje door gladheid. Hoe ga je te werk na een botsing? Moet je de politie bellen of niet? En een schadeformulier invullen, hoe moet dat eigenlijk? Met schadehulp ter plekke helpt de ANWB jou na een ongeval weer op weg.

Schade, wat nu?

  • Breng eerst jezelf en andere betrokkenen in veiligheid.
  • Bel de politie of ambulance (112) alleen als er gewonden zijn, de schade zeer ernstig is of als je het vermoeden hebt dat er alcoholmisbruik in het spel is.
  • Ben je op de snelweg? Dan is het zaak de weg zo snel mogelijk vrij te maken. Is er niemand gewond en kunnen de auto’s nog rijden? Rijd dan door naar de eerstvolgende parkeerplaats of afrit.
  • Sta je niet op de snelweg: verplaats de auto’s dan niet en verander niets aan de situatie van het ongeval zonder al je gegevens aan de andere partij te geven. Dit is strafbaar, ook bij een lichte aanrijding.
  • Verzamel ter plekke bewijs. Noteer gegevens van getuigen, loop rond alle auto’s en fotografeer zo veel mogelijk, zoals de positie van de auto’s, slipsporen en natuurlijk de schade.
  • Vul samen het schadeformulier in. Je hoeft het niet eens te zijn over de schuldvraag, maar zorg ervoor dat alle gegevens goed vermeld zijn. Wie reed waar, hoe hard en hoe is de aanrijding ontstaan? Goed om daarnaast te weten: wanneer je het niet met de ingevulde zaken eens bent, hoef je het formulier niet te ondertekenen. Je kan dan een eigen tweede formulier invullen.
  • Kan de auto niet meer rijden, bel dan ter plekke jouw verzekeraar. Het nummer staat op de groene kaart. Anders kun je thuis je verzekeraar bellen of online melding doen van de schade. Meld de schade altijd zo snel mogelijk. Weet je niet precies wat je moet doen? Gebruik dan ons stappenplan. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en kun je direct melding maken van de schade of een schadehersteller in de buurt zoeken voor de reparatie van je auto.

Heb je een ANWB Autoverzekering met een Beperkt of Volledig Casco dekking en gaat het om een verzekerde schade? Dan is schadehulp inbegrepen. Lees hieronder wat je dan moet doen in het geval van een ongeval of schade.

Schadehulp nodig? Snel weer op weg met de ANWB Autoverzekering

Heb je een ANWB Autoverzekering met een Beperkt of Volledig Casco dekking en is de schade verzekerd? Dan helpt de ANWB jou ter plekke. Je kunt 24/7 aanspraak maken op schadehulp van de Wegenwacht om jou verder te helpen en te begeleiden bij de schadeafhandeling. Schadehulp nodig? Eén telefoontje naar de ANWB Alarmcentrale en je kan rekenen op: 

  • Hulp bij het inventariseren van de situatie en met het invullen van het schadeformulier. Je ontvangt van ons advies en uitleg over de te nemen stappen.
  • Kleine noodreparaties aan jouw beschadigde auto, zodat je snel verder kunt rijden (indien er sprake is van een verzekerde schade). Denk aan het vastmaken van een zijspiegel, bumper of verlichting. Het grote voordeel hiervan is dat je weer snel op weg kunt. Op een moment dat het je beter uitkomt, kunnen wij de schade definitief repareren. Hiervoor kun je gebruik maken van onze Haal- en brengservice.
  • Vervangend vervoer (indien er sprake is van een verzekerde schade), zodat je snel verder kunt reizen naar je bestemming.

Benieuwd geworden naar de ANWB Autoverzekering? Bereken hier je premie.