Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Onmisbare plekken om te bezoeken tijdens je vakantie in Kaapstad

Kaapstad is een relatief kleine stad in het zuidwesten van Zuid-Afrika met talloze prachtige plekken om te bezoeken. Beklim de Tafelberg, bezoek Robbeneiland of bewonder lokale kunst.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Kaapstad 

Bezoek de ondergrondse watertunnels, zon tussen de kwetterende pinguïns op Boulders Beach en wandel door de boomtoppen van Kirstenbosch Botanical Garden.

Meer aanbod voor Kaapstad

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

Pak je wandelschoenen en beklim de Tafelberg

Met stip op nummer één de populairste bezienswaardigheid voor een vakantie in Kaapstad is de Tafelberg, die op verschillende wijzen te bezoeken is. Actieve vakantiegangers trekken hun wandelschoenen aan om de berg te beklimmen, maar voor wat meer gemak kies je voor de kabelbaan die je rap naar boven brengt. De Tafelberg heeft namelijk een hoogte van bijna een kilometer en biedt dus een adembenemend uitzicht over de hele stad. Vooral tijdens de zonsondergang is dit een bijzondere ervaring.

Leer meer over de indrukwekkende geschiedenis van Robbeneiland

Op het gevangeniseiland Robbeneiland werden eeuwenlang politieke gevangenen opgesloten. De bekendste gevangene is Nelson Mandela. Vandaag de dag is de gevangenis niet meer als zodanig in werking en is de plek opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Je bezoekt het eiland samen met een ex-gevangene die je alles over de gevangenis en de Apartheid vertelt.

Bezoek een oud kasteel van de VOC

Kasteel de Goede Hoop is een van de oudste gebouwen in Kaapstad. Het kasteel werd in de 17e eeuw gebouwd door de VOC en is een van de best intact gebleven overblijfselen van de Nederlandse kolonisering. Iedere dag kun je een bijzondere ceremonie aanschouwen tussen 10.00 en 12.00 uur ’s ochtends. Het kasteel wordt dan geopend onder het geluid van knallende kanonnen. Binnen het kasteel is nu een museum gevestigd waarin je meer leert over de geschiedenis van het kasteel en de omgeving.

Bewonder lokale moderne kunst in het Zeitz MOCAA Museum

Liefhebbers van moderne kunst mogen dit museum absoluut niet overslaan tijdens hun vakantie in Kaapstad. Het bijzondere gebouw bestaat uit bijna honderd verschillende ruimtes met interessante tentoonstellingen. Het museum richt zich alleen op beeldende Afrikaanse kunst. Ook vind je er een heerlijk restaurant met een prachtig uitzicht over de stad en een mooie boekenwinkel.