Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Zuid-Afrika

Plan je vakantie naar Zuid-Afrika in een paar stappen. Ontdek of inentingen verplicht zijn en of je een visum nodig hebt. Krijg snel inzicht in de mooiste bezienswaardigheden: spot de Big Five in het wereldberoemde Krugerpark, beklim de Tafelberg van 1086 meter en maak de oversteek van Kaapstad naar Robbeneiland en zie met eigen ogen waar Nelson Mandela gevangen zat. Boek een van de meerdaagse rondreizen inclusief safari’s. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Zuid-Afrika.

Welk type reis zoek je?

Steden en streken

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Huur een auto met ledenvoordeel
Nu€10,-korting

Huur een auto met ledenvoordeel

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

Vakantie in Zuid-Afrika

Tijdens een vakantie in Zuid-Afrika speur je naar de Big Five en ontdek je prachtige landschappen en steden.

Reisvoorbereiding voor Zuid-Afrika

Zorg dat je paspoort na afloop van een vakantie in Zuid-Afrika nog minimaal dertig dagen geldig is. Een visum is na negentig dagen verblijf verplicht. De douane kan vragen om een retour- of doorreisticket, documenten die het reisdoel aantonen en bewijs van voldoende financiële middelen. Een internationaal rijbewijs (IRB) is niet verplicht, maar autoverhuurbedrijven kunnen er om vragen. Vraag een IRB dus voor de zekerheid van tevoren aan.

Wilde dieren en wijnlandschappen

Op vakantie in Zuid-Afrika bezoek je in Kaapstad onder meer Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen zat. Ook wacht een spectaculair uitzicht op de stad en de Valsbaai vanaf de 1086 meter hoge Tafelberg. In Stellenbosch proef je lokale wijn en langs de Tuinroute wacht een uitbundige bloemenpracht. Na een bezoek aan het veelzijdige Johannesburg volg je de schitterende Panoramaroute naar het Krugerpark, op zoek naar de Big Five.

Reisaanbod naar Zuid-Afrika

Het reisaanbod voor Zuid-Afrika is veelzijdig, waaronder groepsreizen (ook voor singles) onder begeleiding van een lokale gids. Deze neemt je mee langs alle hoogtepunten. Of kies voor een privéreis met huurauto en ga zelf op avontuur. Zuid-Afrika is verder een geweldige bestemming voor het hele gezin, waarbij je samen op wildsafari gaat en logeert in sfeervolle safaritenten. Daarnaast zijn veel reizen inclusief een paar dagen op het paradijselijke Mauritius.