Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wilde dieren en wijnlandschappen

Speur naar de Big Five en ontdek prachtige landschappen en steden in Zuid-Afrika.

Alle vakanties 

Ontdek mooie plekken tijdens een fly-drive in Zuid-Afrika

Het grote voordeel van een fly-drive in Zuid-Afrika is dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Als je ergens onderweg wil stoppen om een foto te maken, dan sta je even stil. Je vliegt naar Johannesburg of naar Kaapstad en haalt op de luchthaven je huurauto op. Je verblijft in mooie hotels of gastenverblijven. Een van de bekendste routes voor een roadtrip is de Tuinroute.

Tips en informatie voor jouw fly-drive in Zuid-Afrika

De mooiste natuur van Zuid-Afrika 
Maak per fiets een safari in het Mlilwane Wildlife Sanctuary en ga tijdens een boottocht over het St. Lucia-meer op zoek naar nijlpaarden en krokodillen.
Top 10 bezienswaardigheden van Zuid-Afrika 
Geniet van de kleurrijke Afrikaanse zonsondergang, proef de wereldse wijnen in Stellenbosch en zweef door het Pilanesberg National Park.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

Spot olifanten in het nationale park Addo Elephant

De eerste stop tijdens de Tuinroute, die maar liefst zevenhonderd kilometer lang is, is nationaal park Addo Elephant Park bij Port Elizabeth. Met je huurauto rijd je door het park op zoek naar gigantische olifanten en andere wilde dieren.

Een vijfdaagse wandeltocht, een sprong van de Bloukransbrug, en dolfijnen en walvissen

Het volgende punt tijdens je fly-drive in Zuid-Afrika is het nationale park Tsitsikamma. In dit park leg je de otter trail af: dit is een wandeling van 42 kilometer waar je ongeveer vijf dagen over doet. Ben je op zoek naar een dagtrip? Dan huur je een kajak of doe je mee aan een paardrijtocht. Echte waaghalzen maken een bungeesprong vanaf de bekende Bloukransbrug.

Je volgende stop is Plettenberg Bay. Met een beetje geluk zie je hier dolfijnen en walvissen. Of rust gewoon heerlijk uit na al je avonturen op een van de prachtige stranden zoals Robberg of Keurboom.

Zwem in de lagune van Knysna

Je laatste belangrijke stop tijdens een fly-drive in Zuid-Afrika is de stad Knysna. De plaats biedt talloze gezellige restaurants en leuke winkels. Wandel in een van de grootste bossen van Zuid-Afrika (die dezelfde naam draagt: Knysna) of zwem tussen meer dan tweehonderd soorten kleurrijke vissen in de bijzondere lagune tussen de rotsen bij het eiland Thesen.