Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wadlopen, fietsen en wind door je haren

Ervaar het ultieme vakantiegevoel op de Waddeneilanden.

Bekijk vakanties 

Ontdek de unieke natuur tijdens een vakantie op de Waddeneilanden

Wadlopen, vogels spotten of fietsen door de kenmerkende Nederlandse duinen: een vakantie op de Waddeneilanden is gedurende het hele jaar zeer geliefd voor een weekend of midweek. Met aan de ene kant de Noordzee en aan de andere zijde de Waddenzee ervaar je het complete eilandgevoel. Bezoek de lammeren op Texel, wandel over de zandvlakte van Vlieland of voel de wind door je haren tijdens een strandwandeling op Terschelling. Op welk eiland je ook bent, je hebt het gevoel even helemaal weg te zijn.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Nederland 

Wie gek is op prachtige natuurgebieden en historische dorpen hoeft niet ver van huis te zoeken.

Meer aanbod voor de Waddeneilanden

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Vakantie vieren op de Waddeneilanden

Wordt het Texel, Terschelling of toch Vlieland? Met de Noordzee aan de ene zijde en de Waddenzee aan de andere, ervaar je vanaf ieder Waddeneiland het ultieme vakantiegevoel. Kies eens voor een vakantie op de Waddeleilanden en geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft. 

Lammetjes kijken op Texel

Op het moment dat de trossen van de veerboot in Den Helder losgaan, begint direct het vakantiegevoel. Na een boottocht van circa 20 minuten beland je op Texel, het grootste eiland in de Waddenzee. Het eiland heeft ook wel de bijnaam schapeneiland, aangezien hier meer schapen zijn dan mensen. Stap op de fiets en volg de bijzondere Lammetjesroute. Vooral als je in het voorjaar deze fietsroute rijdt, kom je langs vele huppelende lammeren. Daarnaast beschikt Texel over maar liefst zeven schilderachtige dorpen. Den Burg is het grootste dorp op het eiland, met diverse winkels, restaurants en terrassen. Beklim de imposante kerktoren in het dorp en geniet van een waanzinnig uitzicht over het eiland. Voor meer prachtige uitzichten bezoek je tijdens de vakantie op de Waddeneilanden de vuurtoren in het noorden van het eiland. Vanaf deze plek kijk je uit over drie kanten op de Waddenzee.

Het icoon van Terschelling: de Brandaris

Na Texel is Terschelling het meest populaire Waddeneiland voor een vakantie. Bezoek tijdens je vakantie op de Waddeneilanden de afwisselende natuurgebieden, gezellige dorpen en uitgestrekte stranden. Ieder jaar is het eiland het culturele centrum van Nederland tijdens het Oerol Festival. Ook is het icoon van het eiland, de Brandaris, zeer geliefd. Deze 400 jaar oude vuurtoren houdt nog altijd een aanzienlijk gedeelte van de Noord-Nederlandse kust in de gaten. Het is niet toegestaan om de toren te beklimmen, maar wel is het mogelijk om op de eerste verdieping te trouwen. Natuurliefhebbers bezoeken natuurreservaat de Boschplaat. Hier ligt het grootste bos van alle Waddeneilanden, en is een grote verscheidenheid aan zoutwaterplanten aanwezig. Door deze unieke combinatie aan planten en bomen komen jaarlijks honderden vogelsoorten naar dit gebied om te broeden. Ook zijn hier veel vlindersoorten.

Zandkastelen bouwen op Vlieland

Op zoek naar rust tijdens je vakantie op de Waddeneilanden? Maak dan de overtocht naar Vlieland. Dit eiland is volledig autovrij en kent slechts één dorp, Oost-Vlieland. Bij het dorp ligt de rode vuurtoren op een maar liefst 40 meter hoge duin, de Vuurboetsduin. Wandel langs het strand en geniet van het geluid van de golven. Met de Vliehors Express, een grote truck die zonder problemen over het zand raast, bezoek je de Vliehors. Deze zandvlakte met een oppervlak van 20 vierkante meter ligt aan de westkant van het eiland. De prachtige zandvlakte wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Neem je verrekijker mee en spot de mooiste zeehonden en vogelsoorten. 

Vind jouw ideale vakantie naar de Waddeneilanden

Verblijf in het sfeervolle dorpje Nes op Ameland, bezoek natuurgebied de Boschplaat op Terschelling of ga eens schaapjes tellen op Texel. Vind een vakantie naar de Waddeneilanden die bij jou past en geniet van een vakantie dichtbij huis.