Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Australië heeft het allemaal

Laat je betoveren door alles wat dit prachtige land te bieden heeft tijdens een reis met de camper.

Bekijk reizen 

Droomreis: Australië met een camper doorkruisen

Het lijkt alsof de camper voor Australië gemaakt is. Door Australië met een camper reizen geeft je de mogelijkheid om veel bijzondere plekken aan te doen en te slapen onder de sterrenhemel in de vrije natuur. Volg een van de mooiste autoroutes ter wereld, vermaak je in wereldstad Sydney, stap in de wereld van de Aboriginals in Kakadu National Park en ga op zoek naar de Grote Acht van het Great Barrier Reef.

Op zoek naar wat anders?

De 12 indrukwekkende bezienswaardigheden van Australië 
Het land ‘Down Under’ met de fascinerende Aboriginal-cultuur. Een land vol natuurlijke wonderen, de wilde outback en schattige koala’s.
Alles voor je vakantie naar Australië 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Australië.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

Start in Sydney voor een rondreis door Australië met camper

Een paar dagen in Sydney acclimatiseren voordat je begint aan je rondreis door Australië met een camper is absoluut geen straf. Sydney is niet de hoofdstad van Australië, maar wel de oudste en de grootste stad. Bekijk de iconen van Sydney (het Opera House en de Harbour Bridge) vanaf het water tijdens de oversteek naar schiereiland Manly, spot je eerste kangoeroes en koala’s in Taronga Zoo Sydney of leg je handdoek neer op Bondi Beach om mensen te kijken. En nu op naar al het moois van Australië met de camper.

Hier aan de kust

Als je over de Great Ocean Road rijdt, denk je niet aan je eindbestemming. Dit mag eindeloos duren. De 243 kilometer lange kustroute voert je van Torquay naar Warrnambool, maar het is ook mogelijk om te starten in Melbourne. In de levendige plaatsen Lorne en Apollo Bay vind je een hoop eetgelegenheden. Ideaal om te lunchen tijdens een tussenstop. Een aanrader iets verder op de route is Great Otway National Park, te bereiken na een kleine omweg. Stop daarna bij de Twelve Apostles, een van de (letterlijke) hoogtepunten van de route: acht kalkstenen rotsen die hoog boven de zee uittorenen.

Mooiste natuurfenomenen tijdens camperreizen door Australië

Tijdens het reizen door Australië met een camper zal je misschien enkele steden aandoen, maar het mooiste van Australië bevindt zich buiten de drukte: de natuur. Van de grootste monoliet ter wereld tot de onderwaterbewoners van het Great Barrier Reef. Uluru is een 300 meter hoge, rode rots in het hart van Australië. Het is heilige grond voor de Aboriginals, dus beklimmen mag niet. Wel lopen er vele wandelpaden rond dit natuurfenomeen en zijn er camperplaatsen in de buurt.

Altijd al een duikcursus willen volgen? Er is geen mooiere plek om dat te doen dan het Great Barrier Reef. Je zwemt hier tussen de manta’s en clownvissen terwijl je je verwondert over de wonderlijke vormen en vele kleuren van het koraal. Nog zoiets wonderlijks: zijn dat kangoeroes? Op het strand? Nabij de kust van Adelaide ligt Kangaroo Island. Op het eiland leven naast kangoeroes ook vogelbekdieren die je kunt spotten tijdens de 4,5 kilometer lange Platypus Waterholes Walk. Reis je naar het noorden van Australië met de camper, bezoek dan een van de grootste nationale parken: Kakadu. De Aboriginals zijn al meer dan 65.000 jaar de bewoners van dit gebied en leven hier samen met onder andere krokodillen en vele vogelsoorten.