Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie in Murcia: verken het onbekende Spanje

In het zuidoosten van Spanje ligt een provincie die nog niet door veel toeristen ontdekt is. Tijdens een vakantie in Murcia geniet je niet alleen van de kustlijn, maar ook van historische steden met parels uit de Romeinse tijd. Wandelaars en fietsers ontdekken het kleurrijke landschap in het binnenland, terwijl gezinnen zich vermaken dankzij de spetterende attracties.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Spanje 

Van grillige kusten en steile bergen in het noordwesten tot flamboyante pleinen en statige architectuur in het oosten. Een land vol historische schatten en waar rijkelijk versierde kathedralen boven de stad uitsteken.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Eeuwenoude steden

Tijdens je vakantie in Murcia mag je de historische steden niet overslaan. Zo is er de gelijknamige hoofdstad, waar de barokke gevel van de 14e-eeuwse kathedraal een mooi hoogtepunt is. Wandel langs het kabbelende water van de rivier Segura en bewonder het roze stadhuis van Murcia. In Cartagena is de Romeinse historie van de streek nog voelbaar. Bewonder het amfitheater en bezoek het archeologisch museum waar je opgravingen uit de regio vindt.

Het groene hart van Murcia

Wandel tijdens je vakantie door de rijke natuur van Murcia, waar meren, bergen en bloemenweides elkaar moeiteloos afwisselen. In het binnenland vind je verschillende ongerepte natuurgebieden, zoals Sierra Espuña. Dit ruige rotslandschap heeft een oranje tint, wat nog meer opvalt dankzij de groene naaldboombossen en blauwe bergmeren. Wie dieren wil spotten moet in de bergen rondom Cartagena zijn, want hier leven wilde katten, slechtvalken, vossen en flamingo's.

Een vakantie in Murcia met de kinderen

Ook de kinderen kijken hun ogen uit in Murcia, onder andere dankzij de verschillende pretparken en dierentuinen. Zo bewonder je giraffes, leeuwen en jachtluipaarden in Terra Natura Murcia, waar ook een groot waterpark te vinden is. Wil je tijdens je vakantie de kust van Murcia verkennen? Dan zijn familiestranden zoals Isla del Fraile en het strand van Calblanque goede keuzes. Ze zijn ruim, het water is er rustig en er zijn altijd strandbars en eetgelegenheden in de buurt.