Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek de andere kant van Spanje tijdens een vakantie in Galicië

Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca: dat klinkt toch wat aantrekkelijker dan Costa da Morte, kust van de dood. Een vakantie in Galicië is dan ook iets anders dan een zonvakantie in een van de populaire badplaatsen van Spanje. Hier reis je naar het einde van de wereld, naar de plaats Finisterre, en verbaas je je over hoe groen deze regio is.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Zevenhonderd stranden

Hoewel Galicië een van de dichtstbevolkte regio’s van Spanje is, hoef je hier niet bang te zijn voor volle stranden. Met een 1200 kilometer lange kustlijn en zo’n zevenhonderd stranden is de kans groot dat je het strand vrijwel voor jezelf hebt. Voor wie van historie houdt, is er ook genoeg te zien in Galicië. De Kelten hebben hier duidelijk hun sporen nagelaten, met name in de bouwstijl, en ook de Romeinen hebben hun stempel op de regio gedrukt. Lugo heeft bijvoorbeeld een volledig intacte Romeinse muur en uitkijkend over de oceaan bij A Coruña ligt de Herculestoren, een Romeinse vuurtoren.

Eindpunt van vele wandelaars

Santiago de Compostella is de hoofdstad van de autonome regio Galicië, maar staat vooral bekend als het eindpunt van de beroemde pelgrimsroute. Volgens een legende werd in 814 het graf van apostel Jacobus hier ontdekt, op de plek waar nu de kathedraal van Santiago de Compostella staat. Tegenwoordig wordt de Jacobsweg niet meer alleen gelopen door gelovigen, maar ook door wandelaars die zichzelf willen uitdagen of mensen die geïnteresseerd zijn in al het cultureel erfgoed langs de route. Je vakantie in Galicië is de perfecte gelegenheid om een beetje vals te spelen en de laatste etappe te lopen - kun je meteen even de indrukwekkende kathedraal bezoeken.