Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie aan de Costa Brava met ruige kust en idyllische dorpen

Ruige kustlijnen, steile klippen en idyllische dorpen en baaien typeren je vakantie aan de Costa Brava. Of je nu kiest voor levendige of juist rustige stranden: hier geniet je volop van de zon. Maar er is nog veel meer te ontdekken in deze bezienswaardige regio, zoals de schilderachtige kleine vissersdorpen en het heuvelachtige en groene achterland. Bovendien geniet je in Catalonië van hemelse streekgerechten en heerlijke lokale wijn uit de Empordà. Een reis naar de Costa Brava is vakantie op zijn best.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Ontdek de stad van de serie Game of Thrones tijdens je vakantie aan de Costa Brava

De culturele stad Girona is als het ware de toegangspoort tot de Costa Brava. Het is een leuke en levendige universiteitsstad met een mooi historisch centrum. Vanaf de steile heuvel heb je een fraai uitzicht op de rivier Onyar en de stad. De oude bouwwerken van Girona zijn ook het toneel van de serie Game of Thrones. Naast een imposante kathedraal met elementen uit verschillende bouwstijlen tussen de 11e en de 18e eeuw herbergt Girona ook een mooi 12e-eeuws benedictijnenklooster in romaanse stijl. Een bezienswaardige wijk is de Joodse buurt El Call, met kleine straten en mooie patio’s.

Wijn maar ook een bijzondere natuur en een klein Venetië

De Empordà is niet alleen bekend vanwege de lekkere wijn, maar ook dankzij de bijzondere natuur. Het nationale natuurpark Aiguamolls de l'Emporda is een prachtig gebied vol meren en moerassen, waar je heerlijke wandelingen maakt en meer dan driehonderd vogelsoorten spot. Daarnaast vind je hier het heerlijke Empuriabrava, het kleine Venetië van Catalonië. De verschillende delen van de stad zijn er verbonden via waterkanalen. Huur hier een boot en vaar langs de kleurrijke stad met de bergen op de achtergrond: een unieke belevenis. Mooie stranden bij Empuriabrava zijn Rubina en Platja de Empuriabrava.

Ga tijdens je vakantie aan de Costa Brava terug in de tijd van de oude Grieken

In de 6e eeuw v. Chr. stichtten de Grieken de nederzetting Empórion iets ten noorden van L’Escala aan de kust. Op maar enkele meters van het strand duik je hier terug in de tijd van duizenden jaren geleden, terwijl je te midden van cipressen en pijnbomen langs de ruïnes wandelt. In het museum in Empúries bewonder je de vondsten die zijn gedaan bij de opgravingen, zoals bijvoorbeeld de mooie reliëfs, mozaïekvloeren en sieraden.