Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Beleef een zonnige vakantie aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is een regio aan de oostkust van Spanje waar zonliefhebbers volop van hun vakantie kunnen genieten. Veel ouderen komen dan ook naar deze streek om te overwinteren. De zon schijnt hier maar liefst driehonderd dagen per jaar en het regent er zelden.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Onmisbare bezienswaardigheden tijdens je vakantie aan de Costa Blanca

De bekendste stad van de Costa Blanca is zonder twijfel de badplaats Benidorm. Je luiert hier lekker op het strand of brengt een bezoek aan waterpark Aqualandia of dierenpark Mundomar, waar je van dolfijnenshows geniet. De regio biedt ook wat rustigere plaatsen. Zo breng je een bezoek aan het oudste dop Denia. Boven op een heuvel staat een Romeins kasteel uit de 12e eeuw en vanaf de top geniet je van een mooi uitzicht over het dorp. Ook de haven, waar je heerlijke verse vis proeft, is een bezoek waard. Wil je nog meer kastelen bewonderen? Meer richting het binnenland bezoek je het dorp Guadalest dat midden in de rotsen ligt. Het Castell de Guadalest was jarenlang een verdedigingspunt van de Moren.

Geniet van de heerlijke paella en zoete desserts

De Costa Blanca staat vooral bekend om zijn paella, een rijstgerecht met zeevruchten en vis. In het binnenland van de regio krijg je bovendien variaties met konijn, geit of lam geserveerd. Natuurlijk kun je ook overal terecht voor typisch Spaanse tapas. Op de dessertkaart staan vooral zoete lekkernijen zoals turron. Tijdens je vakantie aan de Costa Blanca rijd je ongetwijfeld langs diverse wijngaarden en bodega’s waar je aan kunt schuiven bij een proeverij.

Verplaats je eenvoudig tijdens je vakantie aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is goed te bereizen per auto. Een auto huur je op het vliegveld of in een van de badplaatsen. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld in deze regio: de meeste lokale busmaatschappijen rijden tussen de verschillende kustplaatsen en naar enkele grote steden zoals Alicante en Valencia. Tot slot rijdt er een tramlijn langs de hele kustlijn. Voor kortere afstanden gebruik je het best een taxi.