Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie in Alicante: gouden zandstranden en beschutte baaien

Een vakantie in Alicante is een van de meest geliefde zonbestemmingen en dat is niet zonder reden. De Spaanse stad staat bekend om zijn uitgestrekte zandstranden, bruisende uitgaansleven en uitbundige festivals. Op de promenades bij de zee strijk je neer op een gezellig terras met een goed glas sangria. Bovendien zijn er allerlei watersportactiviteiten op de Middellandse Zee mogelijk: van surfen en zwemmen tot snorkelen, duiken en paragliding.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Spanje 

Van grillige kusten en steile bergen in het noordwesten tot flamboyante pleinen en statige architectuur in het oosten. Een land vol historische schatten en waar rijkelijk versierde kathedralen boven de stad uitsteken.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Het oude stadscentrum van Alicante

Gedurende een vakantie in Alicante maak je kennis met de prachtige geschiedenis van de florerende havenstad. In vroegere tijden was de stad een belangrijk kruispunt voor handels- en zeevaardersroutes. Dit verleden vind je terug in het historische stadscentrum, dat volstaat met gebouwen in barokstijl. Bezoek het Castillo de Santa Barbára. Dit schitterende kasteel torent boven Alicante uit vanaf een heuvel en is de populairste trekpleister van de stad.

Kunst en cultuur in Alicante

Cultuurliefhebbers bezoeken het Museo de Arte Contemporáneo. Dit museum is gevestigd in het oudste nog bestaande pand van Alicante. Het gebouw in barokstijl is gebouwd in 1685 en bevindt zich naast de Santa María Basícila. In het museum bewonder je een prachtige verzameling van circa achthonderd kunstwerken van 20e-eeuwse kunstenaars, zoals Pablo Picasso, Salvador Dalí en Joan Miró. Verreweg de meeste schilderijen zijn door de Spaanse kunstschilder en beeldhouwer Eusebio Sempere aan het museum gedoneerd. Ook het MARQ Archeologisch Museum is een aanrader. In dit museum struin je langs alle archeologische vondsten die aan de Costa Blanca gevonden zijn. De zalen zijn verdeeld in onder meer de prehistorie, de middeleeuwen, de Romeinse tijd en onderwaterarcheologie. Door de speelse, interactieve manier stappen zowel jonge als oude bezoekers terug in de tijd om de historie te beleven.

De veelzijdige natuur van Alicante

Naast de schitterende kustlijn vol gouden zandstranden biedt Alicante maar liefst zes natuurparken voor natuurliefhebbers. Bezoek bijvoorbeeld de roodbruine kliffen van natuurpark Serra Gelada of de schitterende natuur van La Font Roja. Bij Salinas de Santa Pola bewonder je flamingo's in hun natuurlijke habitat. Ook zijn de waterbronnen en watervallen van Algar een aanrader.