Fly-drive in Catalonië, Spanje

Je start in Girona. Dit is een zeeloze route van 700 kilometer door het achterland van Catalonië. Je rijdt van Girona naar Reus via de zuidkant van de Pyreneeën. Bergmeren, canyons, arbeidersstad Lleida aan de Segre-rivier en eindpunt Reus, de geboorteplaats van Antoni Gaudi met veel Modernista gebouwen, de Catalaanse architectuur die als antwoord op de Art Nouveau geldt. Minimale reisduur: 5 dagen. 

Dat Spanje’s autonome regio Catalonië, een driehoek waarvan één zijde aan de Middellandse Zee grenst, veel toeristen ontvangt is een understatement. De stad van o.m. ‘El Salvador’ is zo populair dat burgemeester Ada Colau maatregelen moest nemen om de toeristenstromen wat af te laten nemen, en ook de kust zit niet verlegen om bezoekers. Maar zoek het binnenland op en – vergeef ons het cliché – er wacht een oase van rust met bergdorpen en verscholen kloosters, canyons waar Griffon-gieren vliegen en steden waar fier de rood-geel gestreepte Catalaanse vlag wappert. De zuidkant van de Pyreneeën biedt fraaie dorpen en dito hike- & bikemogelijkheden. Ook culinair zet de regio zich goed op de kaart. De Catalanen hebben samen met de Basken de meeste sterrenkeukens, maar je vindt er ook fijne restaurants zonder sterren, zie viamichelin.com.

Vlucht

Je vliegt van Amsterdam naar Girona of van Amsterdam naar Barcelona vanaf ongeveer €60 euro retour.

Overnachten

Een goede site met hotels en hostals in het achterland van Catalonië is www.gencat.cat/turistex_nou/home_ang.htm

Auto huren Catalonië

Vlieg je naar Catalonië en ga je deze fly-drive doen? Dan is het huren van een huurauto belangrijk. Zo heb je volledige vrijheid om tijdens je vakantie alles te zien en te beleven. Via ANWB en Sunny Cars regel je eenvoudig een huurauto in Catalonië. Een huurauto boek je all-inclusive, dus geen extra toeslagen, geen verrassingen, alle verzekeringen zijn inclusief.

Boek een huurauto in Catalonië