Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Een fly-drive in Marokko: de beste manier om het land te ontdekken

Een fly-drive in Marokko is de beste manier om dit veelzijdige land te ontdekken. Marokko heeft veel te bieden op gebied van natuur en is ook het land van bijzondere steden als Marrakech en Casablanca. De auto staat met een fly-drive al voor je klaar op het vliegveld, waardoor je gelijk instapt en wegrijdt naar de eerste bestemming. Ontdek de verschillende kanten van het veelzijdige Marokko en ga op avontuur.

Bekijk hier alle reizen naar Marokko

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Marokko

Alles voor je vakantie naar Marokko

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Marokko.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Adembenemende natuur in het Atlasgebergte

Een mooie eerste stop voor een fly-drive in Marokko is het Atlasgebergte, met in het zuiden de Sahara en in het noorden de Atlantische Oceaan. Je vindt hier besneeuwde bergen met hoge toppen, zoals de 4165 meter hoge Toubkal (de hoogste berg van Noord-Afrika), en uitgestrekte groene valleien. Ga op pad in de bergen en laat je verrassen door de gastvrije lokale bevolking. Overnacht bijvoorbeeld in de vallei Sidi Fares en maak hier kennis met de traditionele berbercultuur. De berbers waren de eerste bewoners van Marokko en leven al sinds 2000 v. Chr. in het gebied. Laat je in lokale restaurants verwennen met traditionele berberse gerechten, zoals gestoofde lam met mint en couscous, en leer meer over de rijke geschiedenis van dit volk.

Bruisende steden in Marokko

Ben je tot rust gekomen in de natuur? Dan is het tijd je fly-drive in Marokko te vervolgen en op avontuur te gaan in bruisende steden. Allereerst is er Marrakech, de hoofdstad van het land en de plek voor een paar dagen vol cultuur en bijzondere ervaringen. Het hoogtepunt van een bezoek aan Marrakech is een bezoek aan de medina en de soeks. De medina is het oude ommuurde stadscentrum, met smalle stegen en drukke marktpleinen. Op die marktpleinen vind je de soeks, grote markten met honderden kramen vol leerwaren, specerijen, stoffen, levensmiddelen en bijzondere souvenirs. Wil je naast Marrakech nog een andere stad bezoeken? Rijd dan naar kustplaats Casablanca, voor een wandeling door deze prachtige witte stad en een middag op een idyllisch zandstrand. Casablanca is het toneel van de iconische Hollywoodfilm met dezelfde naam, waar Rick’s Café, het café uit de film, is nagebouwd.