Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een fly-drive in Marokko: de beste manier om het land te ontdekken

Een fly-drive in Marokko is de beste manier om dit veelzijdige land te ontdekken. Marokko heeft veel te bieden op gebied van natuur en is ook het land van bijzondere steden als Marrakech en Casablanca. De auto staat met een fly-drive al voor je klaar op het vliegveld, waardoor je gelijk instapt en wegrijdt naar de eerste bestemming. Ontdek de verschillende kanten van het veelzijdige Marokko en ga op avontuur.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Adembenemende natuur in het Atlasgebergte

Een mooie eerste stop voor een fly-drive in Marokko is het Atlasgebergte, met in het zuiden de Sahara en in het noorden de Atlantische Oceaan. Je vindt hier besneeuwde bergen met hoge toppen, zoals de 4165 meter hoge Toubkal (de hoogste berg van Noord-Afrika), en uitgestrekte groene valleien. Ga op pad in de bergen en laat je verrassen door de gastvrije lokale bevolking. Overnacht bijvoorbeeld in de vallei Sidi Fares en maak hier kennis met de traditionele berbercultuur. De berbers waren de eerste bewoners van Marokko en leven al sinds 2000 v. Chr. in het gebied. Laat je in lokale restaurants verwennen met traditionele berberse gerechten, zoals gestoofde lam met mint en couscous, en leer meer over de rijke geschiedenis van dit volk.

Bruisende steden in Marokko

Ben je tot rust gekomen in de natuur? Dan is het tijd je fly-drive in Marokko te vervolgen en op avontuur te gaan in bruisende steden. Allereerst is er Marrakech, de hoofdstad van het land en de plek voor een paar dagen vol cultuur en bijzondere ervaringen. Het hoogtepunt van een bezoek aan Marrakech is een bezoek aan de medina en de soeks. De medina is het oude ommuurde stadscentrum, met smalle stegen en drukke marktpleinen. Op die marktpleinen vind je de soeks, grote markten met honderden kramen vol leerwaren, specerijen, stoffen, levensmiddelen en bijzondere souvenirs. Wil je naast Marrakech nog een andere stad bezoeken? Rijd dan naar kustplaats Casablanca, voor een wandeling door deze prachtige witte stad en een middag op een idyllisch zandstrand. Casablanca is het toneel van de iconische Hollywoodfilm met dezelfde naam, waar Rick’s Café, het café uit de film, is nagebouwd.