Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Fly-drive in Zweden: van Lapland tot moderne steden

Uit het vliegtuig stappen en vervolgens met de auto op ontdekkingstocht: dat is een fly-drive in Zweden. Het ene moment ontdek je historische nederzettingen in het besneeuwde Lapland, waarna je afreist naar de moderne steden van het land. Tijdens een fly-drive is de natuur van Zweden altijd in de buurt, van koninklijke wandelroutes tot kristalheldere meren.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Op avontuur in Lapland

Wil je tijdens je fly-drive door Zweden het noordelijkste stukje van het land verkennen? Dan reis je door Lapland, waar natuurreservaat Storforsen op je wacht. Wandel door de ongerepte bossen of verken de stromende rivier Pite älv tijdens een kanotocht. Hier duik je ook in de wereld van de Sami, het nomadisch volk dat Lapland zijn thuis heeft gemaakt. Bezoek een van hun nederzettingen in Arvidsjaur en ontdek hun traditionele kledij.

Rijden door prachtige natuur

Wanneer je met je auto door het Zweedse landschap rijdt, kan je niet om de mooie natuur heen. Stille meren, grote fjorden en groene heuvels wisselen elkaar hier moeiteloos af. Wandel langs de oevers van Trollsjön, het helderste meer in het land. Dit meer ligt in natuurpark Abisko, waar je naar de top van de berg Nuolja klimt op 900 meter hoogte. Avonturiers volgen het 425 kilometer lange Koningspad dat je door de ongerepte natuur van Zweden leidt.

Verken de Zweedse steden

Tijdens je vakantie geniet je van de rustige natuur, maar de bruisende steden van Zweden mogen ook niet vergeten worden. Kijk je ogen uit in de koninklijke zalen van het Stockholms slot of bezoek openluchtmuseum Skansen om de historie van Zweden te ontdekken. In het zuidelijke Malmö bezoek je het modern museum, of ga je juist terug in de tijd en wandel je langs de muren van het middeleeuwse kasteel Malmöhus.