Naar artikel

Geniet van een fly-drive naar het zonnige Griekenland

Met een fly-drive naar Griekenland stap je in het vliegtuig, spring je op de plek van aankomst in de auto en verken je gelijk de machtige bergen, imposante kliffen, archeologische vindplaatsen en betoverende stranden die het land rijk is. Onderweg zwem je in de azuurblauwe zee, wandel je langs imposante kloven en leer je alles over de rijke geschiedenis van het land.

Op zoek naar wat anders?

ANWB Reisopmaat 

Stel zelf je fly-drive naar Griekenland samen:

  • Kies zelf je route, accommodaties en vervoersmiddel
  • Laat je inspireren door tips van reisspecialisten
  • Boek met de betrouwbaarheid van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Verken tijdens je fly-drive naar Griekenland veelzijdig Kreta van kust naar kust

Een mooie bestemming om met een fly-drive naar Griekenland te verkennen, is het eiland Kreta. Maak hier bijvoorbeeld een rondreis van de rustige en authentieke zuidkust naar de noordkust met bekende badplaatsen als Agios Nikolaos en Chania. Het binnenland is er ruig met een prachtige natuur en daarnaast vind je op het eiland tal van parels onder de archeologische opgravingen. Bezoek bijvoorbeeld de archeologische vindplaats Knossos en struin langs de overblijfselen van het Minoïsche paleis.

Rijd langs de kust en door haarspeldbochten de oudheid achterna

Ook een aanrader voor een zonnige fly-drive naar Griekenland is om vanuit Athene in zuidoostelijke richting te vertrekken en te reizen langs de sprookjesachtige valleien, charmante baaien en avontuurlijke bergen van de Peloponnesos. Hier ga je al slingerend door de scherpe haarspeldbochten de oudheid achterna. Onderweg bezoek je bekende historische plaatsen als Ancient Messini. Hier bewonder je niet alleen de overblijfselen van een stadion en een tempel, maar ook amfitheaters en andere bezienswaardigheden. Qua ontspanning kom je eveneens niets tekort in de Peloponnesos. Je vindt hier tal van prachtige stranden, zoals Simos Beach op het kleine eiland Elafonisos.

Rijd prachtige routes langs de onontdekte kust en de bergen van Evia

Wie ervan houdt om onontdekte plekken te verkennen, gaat voor een fly-drive naar het op één na grootste Griekse eiland Evia. Het ligt op circa 80 kilometer van Athene in de Egeïsche Zee en is makkelijk bereikbaar via een brugverbinding met het vasteland. Evia is heuvelachtig, bosrijk en biedt prachtige routes langs de kust en door de bergen. Het centraal gelegen gebergte Dirfys heeft een hoogte van bijna 1750 meter en in het zuidelijker gelegen gebergte Ochi ligt de hoogste top op 1400 meter. Dit gebergte is lager maar niet minder imposant. Hier vind je de meest ongerepte natuur met diepe kloven en ravijnen, heerlijke zandstranden en authentieke dorpen. Bezoek onderweg zeker een van de ‘drakenhuizen’, de van steen gebouwde huizen uit de oudheid.