Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Natuurrijke roadtrip tijdens een fly-drive naar Costa Rica

Tijdens een avontuurlijke fly-drive naar Costa Rica trek je je eigen plan te midden van de schitterende natuur, bestaande uit dichte nevelwouden, imposante vulkanen en goudgele stranden, veelal beschermd in nationale parken.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Raften en boomtopwandelen

Van raften op de rivier Sarapiqui tot wandelen tussen de boomtoppen in nationaal park Monteverde: een fly-drive in Costa Rica is een zeer actieve vakantie. Je reist met een compleet verzekerde fourwheeldrive inclusief gps en wifi. In Monteverde wandel je door de mooiste nevelwouden van Costa Rica. Je bewondert de grillige bomen met hun hangende plantentuinen van mossen, bromelia's, varens en orchideeën.

Nationale parken en actieve vulkanen

Tijdens een fly-drive naar Costa Rica bezoek je ongetwijfeld enkele van de nationale parken. Het land telt er 28, maar een paar springen er echt uit. Naast Monteverde mag je nationaal park Tortuguero niet missen. Dit beschermde broedgebied van zeeschildpadden is alleen per boot bereikbaar. Nationaal park Rincon de la Vieja is opgesplitst in twee delen: een vulkanisch deel en een regenwoud. Deze combinatie van ecosystemen zorgt voor een rijkdom aan dieren en planten. Een letterlijk hoogtepunt van Costa Rica is de actieve vulkaan Arenal. Met zijn kegelvorm is dit een van de mooiste vulkanen ter wereld.

Relaxen aan het strand en culturele hoogtepunten in San José

Wil je je enerverende fly-drive naar Costa Rica even onderbreken, dan is het heerlijk om een paar dagen te relaxen in de Baai van Sámara met zijn paradijselijke stranden. De zee is rustig, dus ideaal voor een verfrissende duik. Van juli tot en met december kom je mogelijk zeeschildpadden tegen. Je veelzijdige roadtrip eindigt in hoofdstad San José. Voor vertrek naar huis heb je tijd voor een museumbezoek, zoals aan het Pre-Columbian Gold Museum, waar de geschiedenis van de goudhandel in Costa Rica wordt weergegeven. Ook het nationaal museum is een bezoek waard, net als het imposante 19e-eeuwse Teatro Nacional.