Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Fly-drive naar Kroatië: ontdek dit schilderachtige land vol cultuur en natuur

Met een fly-drive naar Kroatië ervaar je de vele bezienswaardigheden van dit land in je eigen tempo. Na een korte vlucht van 2 uur staat de huurauto op het vliegveld voor je klaar om alle bezienswaardigheden van Kroatië te bezoeken. Rijd langs idyllische baaien, uitgestrekte wijngaarden en geurige pijnbomen. Onderweg stop je om de benen te strekken in een van de prachtige nationale parken, zoals de fotogenieke Plitvice-meren. Met een huurauto heb je volledig de vrijheid om zelf te bepalen wat je in Kroatië wilt bezoeken en zo je eigen onvergetelijke reis samen te stellen.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Kroatië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Snel relaxt op je bestemming? Zoef met je ANWB Creditcard lekker snel langs Kroatische tolpoorten. Vraag hem nu alvast aan!

Toeren door de kuststreek Istrië

Een van de mooiste regio's tijdens je fly-drive in Kroatië is Istrië, in het noorden van het land. Onderweg bezoek je historische steden als Rovinj, Poreč en Pula. Wandel in Pula langs het Romeinse amfitheater en bezoek in Rovinj de Poort van Balbi en de Sint-Eufemiakerk. In de havenstad Poreč struin je langs de Romeinse tempels op het Maraforplein, bewonder je de mozaïeken van de Byzantijnse Eufrasiusbasiliek of wandel je langs de Decumanusstraat vol Venetiaanse woningen. Vlak bij deze steden vind je verscholen baaien met parelwitte stranden en kraakhelder water. Ontspannen doe je vervolgens met een smakelijk lokaal geproduceerde wijn in een sfeervol strandpaviljoen. In de regio wordt niet alleen merlot geproduceerd, maar ook de lokaal bekende muškatwijn.

De wonderschone Plitvice-meren

Gedurende je fly-drive in Kroatië kun je niet om de prachtige Plitvice-meren heen. Dit enorme natuurgebied bij de grens met Bosnië en Herzegovina bevat maar liefst negentig donderende watervallen en zestien helderblauwe meren. De rest bestaat uit bos. Wandel over houten vlonders over de turkooisgekleurde meren met het rustgevende geluid van stromende beken en watervallen op de achtergrond.

Het adembenemende uitzicht vanaf de stadsmuren in Dubrovnik

Rijd tijdens je fly-drive naar Kroatië naar Dubrovnik, de grootste stad in het zuiden van het land. De stad heeft de bijnaam 'Parel van de Adriatische Zee' dankzij het schitterende historische centrum aan de helderblauwe zee. De stad, die in zijn geheel op de Unesco-werelderfgoedlijst staat, beschikt dan ook over talrijke culturele bezienswaardigheden. Uniek is bijvoorbeeld dat de stadsmuren nog volledig intact zijn. Wandel over de 12e-eeuwse omwalling en geniet van het wonderschone uitzicht over de terracottakleurige daken van de stad en de uitgestrekte Adriatische Zee. Ook de kathedraal van Dubrovnik is een aanrader. Deze kathedraal uit de 17e eeuw beschikt over Romaanse bogen, een wit interieur van kalksteen en diverse renaissanceversieringen. Interessant om te vermelden is dat deze stad een belangrijke rol heeft gespeeld bij de opnames van Game of Thrones. De echte fans herkennen dan ook vele gebouwen in de stad.