Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Kleurrijke roadtrip tijdens een fly-drive naar Cuba

Tijdens een fly-drive naar Cuba maak je kennis met de hoogtepunten van dit kleurrijke eiland. Daarnaast krijg je een inkijk in de authentieke cultuur van Cuba in plaatsen die nog niet zo toeristisch zijn. Kortom: een veelzijdige reis.

Op zoek naar wat anders?

Top 5 bezienswaardigheden Cuba 
Het land van rum, salsa, sigaren en een turbulente geschiedenis. Van de kolonisten tot de Cubacrisis, dit land ademt historie.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Met een oldtimer door Havana

Onmiskenbaar in het straatbeeld van Havana zijn de Amerikaanse oldtimers: een erfenis van het handelsembargo van de VS dat Cuba sinds de jaren 60 verbood nieuwe auto’s te importeren. Tijdens een fly-drive op Cuba krijg je de gelegenheid om de stad op deze manier te verkennen. Je toert door de diplomatenwijk Miramar en neemt een kijkje op het grootste stadsplein ter wereld: Plaza de la Revolucion. Tijdens een stadswandeling bewonder je de bontgekleurde gevels van de koloniale panden en kom je op adem op een van de sfeervolle pleinen. Bij het rummuseum is gelegenheid om te proeven.

Wereldberoemde tabaksplantages

Na het bruisende Havana duik je de natuur in van de tabaksregio Pinar del Rio. Je ontdekt de groene berglandschappen van Viñales, beroemd om de tabaksplantages. Indrukwekkend zijn ook de mogotes: kalksteenheuvels met de vorm van een toren die zo uit de grond rijzen. De autorit gaat verder naar Matanzas, ooit het culturele centrum van Cuba en een goede weergave van hoe de Cubanen zelf leven. De stad heeft bovendien een Nederlands tintje. In 1628 vond in de Baai van Matanzas namelijk de slag plaats waarbij Piet Heyn de Zilvervloot veroverde. Een beeld van de zeevaarder kijkt uit over de baai.

Het mausoleum van Che

Tijdens je fly-drive op Cuba mag een bezoek aan Santa Clara niet ontbreken. Eind 1958 vochten de Revolutionaire Troepen van Che Guevara hier een beslissende slag uit met de manschappen van dictator Batista. De belangrijkste bezienswaardigheden die herinneren aan die slag zijn het monument Tren Blindado en het mausoleum waar Che Guevara in 1997 werd herbegraven. Via de prachtige Cubaanse stadjes Camagüey, Sancti Spiritus en het tot werelderfgoed uitgeroepen Trinidad eindig je deze gevarieerde individuele reis bij de paradijselijke stranden van Varadero.