Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tanken en laden in Frankrijk

In Frankrijk kun je over het algemeen dezelfde brandstoffen tanken als in Nederland. Je kunt goedkoper tanken langs B-wegen, bij onbemande tankstations en bij tankstations van grote supermarkten (zoals Auchan, Carrefour, Cora, Géant, Intermarché, Leclerq en Super U). 

Betalen bij de pomp

Bij het betalen met een bankpas bij een tankautomaat wordt vaak eerst als borg een bepaald standaardbedrag van € 100-150 op de rekening gereserveerd. Soms kan het een paar dagen tot wel twee weken duren voor het gereserveerde bedrag weer kan worden gebruikt. Ook zijn Nederlandse bankpassen soms niet bruikbaar. Een goed alternatief is een creditcard.

Soms moet je bij bemande tankstations, bijvoorbeeld 's avonds na een bepaald tijdstip, eerst bij de kassa een voorschot (pré-paiement) betalen voor de gewenste hoeveelheid brandstof voordat je kunt tanken.

Gratis laden

Op parkeerplaatsen van sommige supermarkten, zoals de Lidl, Carrefour of Intermarché, kun je gratis je auto opladen.

Zo heten de brandstoffen in Frankrijk

 

Brandstoftekorten

Als gevolg van onder andere stakingen kunnen er in Frankrijk soms brandstoftekorten (pénuries de carbuant) ontstaan bij tankstations. In dat geval kun je op onder andere explore.data.gouv.fr nagaan bij welke tankstations in de buurt je wel en niet terecht kunt voor bepaalde brandstoffen.

Overnachten langs de route

Hotels

In de ANWB Onderweg app kan eenvoudig hotels zoeken en boeken in heel Europa. Ook last minute, terwijl je onderweg bent. Je ziet van elk hotel direct relevante informatie en een knop om te boeken. Keuze gemaakt? Met één klik navigeer je met de app zo naar je overnachtingshotel.

Je kan natuurlijk ook nu direct al een overnachtingshotel boeken in Frankrijk:

 

Campings

In de ANWB Routeplanner op deze site vind je naast de hotels ook campings in Frankrijk. Bekijk de kaart met hotels en campings en zoom in naar jouw bestemming om de accomodaties in te laden.

Je kan ook eerst je route plannen. Klik vervolgens onder de kaart op het kopje 'Hotels & Campings'. Je ziet dan de hotels en campings langs jouw geplande route.

Route-informatie

Files

Files op de snelwegen worden elk kwartier gemeld op Radio Vinci, FM 107.7 en in de ANWB Routeplanner

Werkzaamheden

Bekijk de actuele wegwerkzaamheden

Verkeersdrukte

Bekijk voor de drukke dagen in 2024 voor jouw bestemming of voor de doorreislanden de verkeersdruktekalender

Olympische Spelen 2024 

Lees hier meer informatie over jouw route voor de Olympische Spelen in Frankrijk


Gratis ANWB Routekaarten

Speciaal voor ANWB-leden worden elke twee jaar actuele routekaarten uitgegeven. De kaarten zijn gratis, alleen voor leden verkrijgbaar in de ANWB-winkels.

Pechhulp in Frankrijk

Pechhulp altijd dichtbij, ook in Frankrijk

Je hoopt het niet, maar stel dat je pech onderweg krijgt, dan heb je met Wegenwacht Europa fijn alle hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale. Ook zijn er geen voorrij- en sleepkosten. 


Hulp inschakelen

  • Op snelwegen: bel 17 of 112 voor de politie. De gendarmerie zorgt er dan voor dat er een sleepdienst (dépannage) naar je toe komt. Deze sleept je vervolgens naar een garage. Bij de garage aangekomen, bel je de ANWB Alarmcentrale (+31 70 314 14 14).
  • Op andere wegen bel je direct de ANWB Alarmcentrale op +31 70 314 14 14. De ANWB schakelt dan een lokale hulpdienst in om je auto naar een garage te slepen. Je kunt buiten de snelweg ook om hulp vragen via de ANWB Onderweg app - Druk op de knop 'Pech melden' en de rest wijst zich vanzelf.
Tolwegen & tolvignetten in Frankrijk 
In Frankrijk moet je voor de meeste autosnelwegen en voor sommige bruggen en tunnels tol betalen. Wat het kost en hoe je kunt betalen leggen we hier uit.
Verkeersregels in Frankrijk 
Bekijk hier afwijkende verkeersregels, maximumsnelheden, verplichte items in de auto en verkeersboetes in Frankrijk.
Milieuzones & milieustickers in Frankrijk 
Met de auto naar Frankrijk? Bekijk of jij een milieusticker nodig hebt, welke kleur je nodig hebt en hoe je die kunt bestellen.

Handig voor je vakantie naar Frankrijk

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.