Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tanken en laden in Frankrijk

Je kunt in Frankrijk diverse soorten brandstof tanken, maar ze zijn niet allemaal altijd even goed verkrijgbaar. Bekijk hier de actuele brandstofprijzen in Frankrijk en andere Europese landen.

Verkrijgbaarheid verschillende brandstoffen

Let op: Bij het betalen met een bankpas bij een tankautomaat wordt vaak eerst als borg een bepaald standaardbedrag van € 100-150 op de rekening gereserveerd. Soms kan het een paar dagen tot wel twee weken duren voor het gereserveerde bedrag weer kan worden gebruikt. Ook zijn Nederlandse bankpassen soms niet bruikbaar. Een goed alternatief is een creditcard.

Route-informatie

Files

Files op de snelwegen worden elk kwartier gemeld op Radio Vinci, FM 107.7 en in de ANWB Routeplanner

Werkzaamheden

Bekijk de actuele wegwerkzaamheden

Verkeersdrukte

Bekijk voor de drukke dagen in 2024 voor jouw bestemming of voor de doorreislanden de verkeersdruktekalender

Olympische Spelen 2024 

Lees hier meer informatie over jouw route voor de Olympische Spelen in Frankrijk


Gratis ANWB Routekaarten

Speciaal voor ANWB-leden worden elke twee jaar actuele routekaarten uitgegeven. De kaarten zijn gratis, alleen voor leden verkrijgbaar in de ANWB-winkels.

Pechhulp in Frankrijk

Pechhulp altijd dichtbij, ook in Frankrijk

Je hoopt het niet, maar stel dat je pech onderweg krijgt, dan heb je met Wegenwacht Europa fijn alle hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale. Ook zijn er geen voorrij- en sleepkosten. 


Hulp inschakelen

  • Op snelwegen: bel 17 of 112 voor de politie. De gendarmerie zorgt er dan voor dat er een sleepdienst (dépannage) naar je toe komt. Deze sleept je vervolgens naar een garage. Bij de garage aangekomen, bel je de ANWB Alarmcentrale (+31 70 314 14 14).
  • Op andere wegen bel je direct de ANWB Alarmcentrale op +31 70 314 14 14. De ANWB schakelt dan een lokale hulpdienst in om je auto naar een garage te slepen. Je kunt buiten de snelweg ook om hulp vragen via de ANWB Onderweg app - Druk op de knop 'Pech melden' en de rest wijst zich vanzelf.

Overnachten langs de route

In de ANWB Routeplanner vind je overnachtingsmogelijkheden bij het plannen van je route. Je hebt keuze uit campings en hotels.

1. Vul je route in 
2. Klik onder de kaart op het kopje "Hotels & Campings"
3. Kies een hotel over camping langs jouw route 

ANWB Kampeerkaart CKE

Op de meeste campings wordt de ANWB Kampeerkaart CKE als legitimatiebewijs geaccepteerd. Het inchecken met een CKE gaat sneller en campings die deelnemen aan het CKE-programma geven bovendien vaak korting. Neem naast de CKE een paspoort of ID-kaart mee, er kan om gevraagd worden.

Tolwegen & tolvignetten in Frankrijk 
In Frankrijk moet je voor de meeste autosnelwegen en voor sommige bruggen en tunnels tol betalen. Wat het kost en hoe je kunt betalen leggen we hier uit.
Verkeersregels in Frankrijk 
Bekijk hier afwijkende verkeersregels, maximumsnelheden, verplichte items in de auto en verkeersboetes in Frankrijk.
Milieuzones & milieustickers in Frankrijk 
Met de auto naar Frankrijk? Bekijk of jij een milieusticker nodig hebt, welke kleur je nodig hebt en hoe je die kunt bestellen.

Handig voor je vakantie naar Frankrijk

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.