Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Houten huizen, bergen en fjorden

Ontdek verschillende kanten van Zweden met een camper.

Camper huren Zweden 

Een camper huren in Zweden

Laat het avontuur beginnen

Met een camper heb je het ideale vervoermiddel te pakken om het uitgestrekte Zweden in je eigen tempo te ontdekken. Een camper huren in Zweden kan op meerdere plaatsen, van Malmö tot Göteborg, en inleveren hoeft niet altijd in dezelfde stad. Zo is het mogelijk om een camperreis te maken van de Zweedse hoofdstad Stockholm naar de Noorse hoofdstad Oslo. Maar in Zweden zelf is ook genoeg te ontdekken, zoals de sprookjesachtige wereld van Astrid Lindgren in Vimmerby, het land van de Samen (beter bekend als Lapland) en het grootste eiland van Zweden: Gotland. Välkommen in Zweden!

Oerlandschap en het noorderlicht

Zeg je Zweden, dan zeg je natuur. Nationaal Park Padjelanta in het noordwesten vormt samen met twee andere parken het grootste, aaneengesloten oerlandschap van Europa. Verwacht hier geen bosrijke omgeving (het park ligt praktisch volledig boven de boomgrens), maar wel gletsjers, meren en bergweiden. In Nationaal Park Abisko vind je onder andere het 440 kilometer lange Koningspad en het Aurora Sky Station, een plek waar je van begin september tot eind maart veel kans hebt om het noorderlicht te zien.

Wildkamperen met je slaapplek op wielen

Als je een camper gaat huren in Zweden hoef je aan het eind van de dag niet op zoek naar een camping. Wildkamperen is hier namelijk op veel plekken toegestaan dankzij het allemansrecht, het recht om waar je maar wilt te recreëren. Met respect voor de natuur uiteraard. Met een camper mag je niet over onbedekte bodem of particuliere wegen rijden, maar er blijven genoeg mooie plekken over om je camper te parkeren. Heb je toch liever een camping met voorzieningen? Zweden telt er meer dan duizend en rond de skioorden blijven veel campings ook in de winter geopend.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.