Naar artikel

Noorderlicht, fjorden, gletsjers en pittoreske vissersdorpjes

Ervaar in een korte tijd veel van dit prachtige land.

Camper Noorwegen 

Camper huren in Noorwegen

Laat je overweldigen door de natuur

Denk je aan Noorwegen, dan schieten er beelden van indrukwekkende fjorden, eindeloze hoogvlakten en sprookjesachtige bossen door je hoofd. Ga je een camper huren in Noorwegen, dan heb je de mogelijkheid om al dit natuurschoon met eigen ogen te aanschouwen. Er zijn meerdere plekken waar je de camper op kunt halen, van Bergen tot Kristiansand. Kies je voor Oslo, dan mag je aan het eind van je avontuur de camper ook in een ander land inleveren. Wil je bijvoorbeeld Zweden of Schotland meepikken, dan breng je de camper gewoon terug naar Stockholm of Glasgow. Dat is pas vrijheid!

Een van de mooiste wegen ter wereld

Wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen mag je een van de mooiste kustroutes ter wereld niet missen. De Atlantische weg (Atlanterhavsveien in het Noors) loopt van Bud naar Kristiansund, is maar iets meer dan 8 kilometer lang en voert je via evenveel bruggen over meerdere eilanden. Even ten noorden van Bergen vind je het Sognefjord, het langste en diepste fjord van het land en rijd hierna met de camper door naar het nabijgelegen Nationaal Park Jotunheimen. Droom je ervan om het noorderlicht te zien? Zet koers richting Tromsø! Een tip: tussen september en april maak je de meeste kans om het poollicht te zien.

Kamperen in Noorwegen

Huur je in Noorwegen een camper met alle faciliteiten aan boord, dan maak je jouw avontuur compleet met een nacht wildkamperen in de natuur. Wildkamperen is op veel plekken toegestaan voor maximaal twee nachten, maar let wel op dat je minimaal 150 meter van eventuele bebouwing parkeert. Liever een camping? Noorwegen telt er meer dan duizend, van kleine campings in afgelegen gebieden tot grote terreinen vlak bij toeristische plekken.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu10%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.