Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Het land van zon, cultuur en paella

Vakantiekriebels vragen om een camperreis naar Spanje.

Camper huren Spanje 

Camper huren in Spanje

Beleef de vakantie van je dromen

Je zou bijna keuzestress krijgen als je een camper gaat huren in Spanje. Zoek je de drukte op in Barcelona, Sevilla of Valencia, of ga je voor de rust van de natuur in Garganta de los Infiernos of het onder toeristen relatief onbekende Sierra de Cazorla? Een zonvakantie is ook een optie, bijvoorbeeld aan de populaire Costa Blanca of de in Andalusië gelegen Costa de Almería. Een tip: het strand van San Sebastián wordt tot een van de mooiste van Europa gerekend. Bij het huren van een camper in Spanje heb je keus uit meer dan tien ophaalplaatsen, van Alicante tot Málaga.

Cultuur of natuur?

Ga je een camper huren in Spanje en wil je veel van de cultuur en geschiedenis van het land meepikken, dan is Bilbao of Barcelona de ideale ophaalplaats. Bezoek het Guggenheim Museum in Bilbao of bewonder Gaudí's indrukwekkende Sagrada Família in Barcelona. Stuur je jouw camper liever richting natuur? Picos de Europa is een bergachtig natuurgebied in het noorden waar je tijdens het wandelen onder andere steenarenden en vale gieren spot. In Nationaal Park Doñana in Andalusië kom je vanaf het voorjaar tot het einde van de zomer veel trekvogels tegen, zoals flamingo’s en de zwarte ibis.

Handige informatie over kamperen in Spanje

Er zijn zo’n 1200 campings in Spanje, die ingedeeld zijn in vier categorieën, van twee tot vijf sterren, waarbij het aantal sterren iets zegt over de beschikbare faciliteiten. Kom je een bordje tegen met zona de acampada of area de acampada, dan heb je te maken met een eenvoudige (plattelands)camping. Wild kamperen is in Spanje alleen toegestaan als je toestemming hebt van de landeigenaar of de lokale autoriteiten.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.