Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ongerepte natuur, slaperige dorpjes en levendige stadjes

Rust- en ruimtezoekers zullen genieten in Ierland.

Camper huren Ierland 

Camper huren in Ierland

Rijden door het land van leprechauns en Guinness

Ga je een camper huren in Ierland, dan begint jouw avontuur al in hoofdstad Dublin. Ga mee op een rondleiding door Trinity College, de oudste universiteit van Ierland, en ervaar de speciale sfeer in de bibliotheek. Bezoek ook de Christ Church Cathedral waar je in de crypte twee bijzondere (voormalige) bewoners aantreft, een gemummificeerde kat en rat die Tom en Jerry gedoopt zijn. Ook indrukwekkend is de oude gevangenis van Dublin: Kilmainham Gaol. Liever iets luchtigs? In het National Leprechaun Museum leer je alles over Ierse folklore.

Wandelen in de Wicklow Mountains

Op zo’n 1,5 uur rijden van Dublin vind je Nationaal Park Wicklow Mountains, een waar wandelparadijs. Ga op zoek naar de ruïnes van de kloosternederzetting Glendalough of vergaap je aan de schoonheid van Lough Ouler. De perfecte manier om een bezoek aan dit natuurgebied af te sluiten, is in een pub met een pint Guinness, dat met water uit de Wicklow Mountains wordt gebrouwen. Ben je een echte kilometervreter, dan is de 2500 kilometer lange Wild Atlantic Way van Inishowen naar Kilsale een aanrader.

Goed voorbereid een camper huren in Ierland

Check de verkeersregels voordat je een camper gaat huren in Ierland. Zo rijd je hier links en moet je op rotondes dus met de klok mee rijden, wat in het begin best wennen is. Een deel van de voorpret is het uitzoeken van campings langs de route die je met de camper gaat rijden. Goed om te weten: wildkamperen is zonder toestemming van de landeigenaar niet toegestaan, maar Ierland telt meer dan honderd campings, van behoorlijk basic tot redelijk luxe. Het aantal sterren dat een camping heeft (maximaal vijf) is geen indicatie voor de kwaliteit, maar voor de aanwezige voorzieningen.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.