Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stanley Park, de hangbrug Capilano en walvissen spotten

Beleef een heerlijk vakantie in Vancouver.

Camper Vancouver 

Camper huren in Vancouver

Maak de rondreis van je leven

Is een camper huren in Vancouver al tijden een droom van je? Begrijpelijk, want in het westen van Canada struikel je haast van het ene in het andere nationale park. Vancouver is het startpunt van jouw avontuur in Canada, maar het is mogelijk om de huurcamper in een andere plaats in te leveren. Ideaal, want zo heb je de mogelijkheid om nog meer van dit indrukwekkende land te zien.

Van de Rocky Mountains tot walvissen spotten

Waar rijd je heen nadat je je camper hebt opgehaald in Vancouver? Pak bijvoorbeeld de ferry naar Vancouver Island en misschien kom je onderweg orka’s tegen! Maak een wandeling over de Wild Pacific Trail of ga mee met een boot om walvissen te spotten. Na je bezoek aan Vancouver Island zijn de nationale parken in het westen van Canada aan de beurt. In de Rocky Mountains liggen twee van de bekendste, Nationaal Park Jasper en Nationaal Park Banff, en laat daar nu net een schitterende route tussen liggen. Die weg heet de Icefields Parkway en is 232 kilometer lang. Een andere aanrader is Nationaal Park Yoho, waar je het wonderschone Emerald Lake aantreft.

Praktische informatie over kamperen in Canada

Wanneer je al dat natuurschoon ziet, heb je de neiging om de camper op een mooie plek te parkeren en daar te overnachten. Helaas is wildkamperen in Canada op de meeste plekken niet toegestaan, maar veel campings liggen ook midden in de natuur en het zijn er genoeg. Alleen al in de provincie Brits-Columbia, waar Vancouver ligt, vind je bijna 10.000 campings! In het hoogseizoen is een camping reserveren wel een aanrader, want je bent in deze periode niet de enige die kiest voor een camper huren in Vancouver.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.