Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schotse pubs, geschiedenis en verborgen tuinen

Verken de middeleeuwse oude stad en de elegante nieuwe stad.

Camper Edinburgh 

Camper huren in Edinburgh

Het startpunt van een reis door Schotland

Wat is nu een beter begin van je rondreis door Schotland dan de hoofdstad? Een camper huren in Edinburgh is een goede aanleiding om deze stad te verkennen. Bezoek het kasteel op Castle Rock, wandel door Old Town, bekijk het fenomenale uitzicht over de Schotse hoofdstad vanaf Calton Hill, of ga mee op griezeltocht in de Underground Vaults. Liever de natuur in? Na circa 2 uur rijden ben je bij de Scottish Borders, een landschap dat voor buitenactiviteiten als wandelen en fietsen gemaakt lijkt.

Pak de indrukwekkende North Coast 500

Alles gezien wat er te zien is in Edinburgh en omgeving? Dan is de North Coast 500 een aanrader. Deze 830 kilometer lange route begint en eindigt in het op ruim 3 uur rijden van Edinburgh gelegen Inverness en voert je langs ruige kusten en plaatsen als Ullapool en Caithness. Een optie dichter bij Edinburgh is de Fife Coastal Route (124 kilometer) die van de Kincardine Bridge naar de Tay Bridge loopt. Goed om te weten: in Schotland is wildkamperen op veel plekken toegestaan, zolang je maar geen sporen van je verblijf achterlaat.

Autorijden in Schotland

Verdiep je voor vertrek in de Schotse verkeersregels als je een camper gaat huren in Edinburgh. Je rijdt in Schotland niet alleen links in plaats van rechts, ook geven de verkeersborden hier de maximale snelheid in miles aan en niet in kilometers. Buiten de bebouwde kom mag je over het algemeen 60 mph rijden, wat ongeveer 95 kilometer per uur is. Nog een tip: plan voldoende tijd in om van de ene naar de andere plek te komen. Doordat je soms over (slingerende) eenbaanswegen rijdt, is het niet altijd mogelijk om de maximumsnelheid te rijden.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.