Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bruisende steden, natuurparken en entertainment

Avonturiers beleven in de VS de ultieme roadtrip.

Camper huren Amerika 

Ervaar ultieme vrijheid

Door een camper te huren in Amerika

Staat een camper huren in Amerika al jaren op jouw bucketlist? Tijd om die wens te vervullen! Een camper biedt je de mogelijkheid om je droomreis langs de nationale parken van de Verenigde Staten te maken, maar ook de vrijheid om van je geplande route af te wijken als je onderweg een mooie plek tegenkomt. Er zijn bijna veertig ophaalplaatsen en evenveel inleverplaatsen. Daardoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een route langs de westkust van Amerika te volgen, of om enkele van de zuidelijk gelegen staten te verkennen.

Rijd een van de bekendste routes ter wereld

Route 66 rijden met je camper, hoe gaaf is dat? Officieel werd de weg in 1985 gesloten, maar grote delen van de route zijn nog steeds begaanbaar. Je begint in Chicago en bijna 4000 kilometer later sta je op Santa Monica Beach in Los Angeles. Onderweg kom je langs bekende en minder bekende hoogtepunten van de Verenigde Staten, zoals de Grand Canyon en de Meramec Caverns. Andere mooie routes om met een camper te rijden, zijn de Beartooth Highway van Red Lodge (Montana) naar Nationaal Park Yellowstone, en de Pacific Coast Highway die iets boven San Francisco begint in Monterey en eindigt bij Big Sur.

Soorten campings in Amerika

Ga je een camper huren in Amerika, dan kun je terecht op verschillende soorten campings. Het aanbod loopt uiteen van commerciële campings met allerlei voorzieningen tot staanplaatsen op een betonnen parkeerplaats. Niet al te gezellig, maar vaak wel praktisch gelegen. Wildkamperen is niet toegestaan in Amerika (of je moet de grondeigenaar lief aankijken), maar veel van de nationale parken hebben kampeermogelijkheden. Reserveren is hier aan te raden, want de plekken midden in de natuur zijn erg populair.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.