Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vulkanen, zwavelbronnen en gletsjers

IJsland is een fascinerende vakantiebestemming.

Camper huren IJsland 

Camper huren in IJsland

Het begin van een avontuur

Een camper huren in IJsland is een avontuur dat begint in Reykjavik. Neem minimaal een dag om te ‘landen’, de camper te leren kennen en de hoofdstad van IJsland te verkennen, voordat je de rest van dit indrukwekkende land gaat ontdekken. Er zijn in IJsland zowel 2WD- als 4WD-campers te huur. Ben je van plan om alleen te reizen over de ringweg, dan voldoet een 2WD. Wil je ook het binnenland verkennen of ga je in de winter op stap met de camper, dan is een 4WD aan te raden.

De Golden Circle van IJsland

Terwijl je staart naar een haast buitenaards landschap in IJsland is het moeilijk om je voor te stellen dat je nog steeds in Europa bent. De natuur op dit eiland is ruig, maar tegelijkertijd wonderschoon. Een van de bekendste routes van IJsland is de Golden Circle, die je in principe in een dag kunt rijden. De 300 kilometer lange route voert je langs de geisers Geysir en Strokkur, Nationaal Park Thingvellir en de waterval Gullfoss.

Handig om te weten over kamperen in IJsland

IJsland telt zo’n tweehonderd campings in allerlei soorten en maten, van redelijk luxe tot een grasveld zonder voorzieningen. Ga je een camper huren in IJsland buiten het hoogseizoen, dan sta je bij veel campings voor een dichte poort. Wildkamperen is in IJsland een optie, maar je hebt dan wel toestemming nodig van de landeigenaar en het mag niet in de buurt van een camping of officiële kampeerplek. Huur je een camper in juni of juli, houd er dan rekening mee dat het in deze maanden nauwelijks donker wordt op IJsland. Een slaapmasker is in deze periode geen overbodige luxe.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.