Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zon, zee, lekker eten, natuur en bruisende steden

Rijd door wijnlandschappen of volg de uitgestrekte kustlijn.

Camper Portugal 

Een camper huren in Portugal

Leef je droom aan de Atlantische oceaan

Een camper huren om Portugal te ontdekken, is synoniem voor een adembenemende aaneenschakeling van natuurschoon, afgewisseld met steden vol bezienswaardigheden. In Porto bewonder je de indrukwekkende brug Ponte Luís I en drink je koffie in een van de mooiste cafés ter wereld: het sfeervolle Majestic Café. In Lissabon pak je de karakteristieke gele tram naar Alfama, de wijk waar de fado werd geboren. Hier hoor je ’s avonds op diverse plekken de live uitvoering onder het genot van een glas port. Andere bezienswaardigheden in de hoofdstad zijn onder andere het Mosteiro dos Jerónimos en de imposante Toren van Belém.

Camper ophalen en de natuur in

De drie ophaalplekken voor je camper in Portugal zijn niet toevallig vlak bij de drie belangrijkste vliegvelden van het land: Porto, in het noorden, Lissabon in het midden en Faro in het uiterste zuiden. Hiervandaan zet je koers richting het heuvel- en bosrijke binnenland of bijvoorbeeld de Algarve in het zuiden, waar je in natuurgebied Ria Formosa bijzondere flora en vogels spot. In het noorden van Portugal ligt het enige erkende nationale park van het land: Peneda-Gerês. Dit is het thuis van dieren als reeën en garranos (kleine wilde paarden), maar ook de Iberische wolf loopt hier rond.

Waarop moet je letten als je een camper gaat huren in Portugal?

Verdiep je in het tolsysteem voordat je met de camper Portugal intrekt. De makkelijkste betaalwijze is Via Verde, een transponder die aan je voorruit wordt bevestigd en de tol automatisch van je rekening afschrijft. En kamperen? Door heel Portugal zijn campings te vinden die toegankelijk zijn voor campers en hier ook speciale voorzieningen voor hebben. Met een camper door Portugal reizen wordt een idyllische ervaring.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.