Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heide, heuvelland, bergen en dalen

Ga op ontdekkingstocht in dit veelzijdige land.

Camper huren Duitsland 

Camper huren in Duitsland

Voor een reis door natuur en geschiedenis

Indrukwekkende natuurgebieden, sprookjesachtige kastelen en steden die bol staan van de historie: het is allemaal te vinden bij onze oosterburen. Een camper huren in Duitsland biedt je de ultieme vrijheid om dit land te ontdekken, van de net over de grens gelegen stad Aken tot Nationaal Park Harz in het hart van het land. Of rijd met je camper over de Romantische Straße van Würzburg naar Füssen en stop bij bezienswaardigheden als Slot Neuschwanstein en de stad Dinkelsbühl. Er zijn bijna dertig ophaalplaatsen in Duitsland, zoals München, Hamburg, Keulen en Berlijn.

Nationale parken en historische steden

Zowel cultuur- als natuurliefhebbers komen aan hun trekken als ze een camper gaan huren in Duitsland. Rijd bijvoorbeeld naar Dresden en bezoek hier de Frauenkirche, de kerk die na een bombardement in de Tweede Wereldoorlog tientallen jaren in puin lag, maar in 2005 weer in gebruik is genomen. Na zo’n 1,5 uur rijden vanaf Dresden sta je in een prehistorisch aandoend landschap in Nationaal Park Sächsische Schweiz. Het bekendste natuurgebied van Duitsland is het Zwarte Woud, dat even divers als groot is. Pak met de camper de 60 kilometer lange Schwarzwaldhochstrasse van Baden-Baden naar Freudenstadt en ervaar hoe mooi rijden in Duitsland is.

Campings in Duitsland

Ga je een camper huren in Duitsland, dan is het handig om alvast een paar campings langs je route uit te zoeken. Er zijn er enkele duizenden, waarvan de meeste open zijn van april tot oktober. Het aantal sterren (één tot vijf) zegt iets over de aanwezige faciliteiten en niet over de luxe van de camping. Goed om te weten: wildkamperen is in Duitsland niet toegestaan, maar je mag wel ergens ‘in het wild’ staan als je toestemming hebt van de landeigenaar.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu10%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.