Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stranden, gletsjers en beboste bergen

Zo veel natuurlijke schoonheid bij elkaar in Nieuw-Zeeland.

Camper Nieuw Zeeland 

Camper huren in Nieuw-Zeeland

Dé manier om dit magische land te ontdekken

Van regenwouden tot gletsjers en van fjorden tot tropische stranden: nergens ter wereld vind je zulke diverse landschappen als in Nieuw-Zeeland. Een camper huren in Nieuw-Zeeland kan bij ons op drie verschillende plekken: Auckland op het Noordereiland en Christchurch en Queenstown op het Zuidereiland. Een voordeel is dat je de camper niet op dezelfde plek hoeft in te leveren als waar je hem opgehaald hebt. Zo ben je veel vrijer in de route die je neemt.

Bezoek de nationale parken van Nieuw-Zeeland

Steden als Auckland en Christchurch zijn leuk om te bezoeken, maar je geniet pas echt van je camper als je door de wonderschone natuur van Nieuw-Zeeland rijdt. Naar Nationaal Park Fiordland bijvoorbeeld, met zijn 12.500 vierkante kilometer het grootste van Nieuw-Zeeland, of juist naar het kleinste park van het land: Nationaal Park Abel Tasman. Nog een populaire bestemming in Nieuw-Zeeland is Kaikoura, een plek waar je grote kans maakt om zeedieren als bultruggen en dolfijnen te spotten. Ander natuurschoon dat je niet wilt missen: het gigantische Lake Taupo (bijna drie maal Amsterdam), de gloeiwormen in de kalksteengrotten van Waitomo en het vulkanische landschap van Rotorua.

Links rijden en freedom camping

Ga je een camper huren in Nieuw-Zeeland, dan wil je goed voorbereid op pad om zo het meeste uit je reis te halen. Check ruim voor vertrek de geldigheid van je rijbewijs en verdiep je in de verkeersregels, waarvan de belangrijkste is dat je hier links moet rijden. Freedom camping, oftewel wildkamperen, mag op veel plekken in Nieuw-Zeeland. Kies je voor een kampeerplek zonder voorzieningen, dan ben je meestal wel verplicht om een self contained-camper te huren. Dat is een camper met toilet, vuilwatertank en vuilnisbak.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.