Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Van de mooiste natuur tot historische steden

Wordt wakker met de mooiste uitzichten.

Camper huren Canada 

Camper huren in Canada

Voor ongekende vrijheid

Wil je flink wat zien van het op een na grootste land ter wereld, dan is eigen vervoer onmisbaar. Een camper huren in Canada is een aanrader, want je hebt altijd een slaapplek bij je en je bepaalt zelf wanneer je naar een andere plaats gaat. Er zijn diverse ophaalplaatsen voor huurcampers in Canada (onder andere Vancouver, Calgary en Toronto) en het is mogelijk om de camper ergens anders in te leveren. Begin dus maar met het plannen van een route voor je rondreis door Canada.

De indrukwekkende natuur van Canada

Een camper huren in Canada doe je niet om van stad naar stad te rijden. Al is een bezoek aan steden als Montreal en Vancouver misschien wel verstandig, want hoeveel natuurschoon kan een mens aan? De Rocky Mountains, de Niagarawatervallen, Nationaal Park Nahanni, de baai van Fundy, Nationaal Park Banff, het noorderlicht, ijsberen, walvissen: de lijst is eindeloos. Het is een aanrader om met je huurcamper de Icefields Parkway te pakken, die je van Nationaal Park Jasper naar het 232 kilometer verderop gelegen Lake Louise voert.

Tips voor het huren van een camper in Canada

Wildkamperen is in principe niet toegestaan in Canada. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, bijvoorbeeld als je toestemming krijgt van de beheerder van een nationaal park, maar er zijn talloze campings om uit te kiezen. In het hoogseizoen doe je er goed aan een staanplaats te reserveren, want een camper huren in Canada is in deze periode erg populair. Goed om te weten: veel campings zijn ook in de winter geopend. Laat op de camping geen eten slingeren, of je moet het een aantrekkelijk vooruitzicht vinden om oog in oog te staan met een beer. Er zijn speciale bearlockers (berenkluisjes) verkrijgbaar.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.