Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Spoedcursus Rijbewijs

Versneld je rijbewijs halen afhankelijk van jouw beschikbaarheid

Wil je snel je rijbewijs halen omdat je bijvoorbeeld op reis gaat of een leuke baan hebt gevonden? Dan kun je deelnemen aan onze Summerschool Spoedcursus! Afhankelijk van jouw beschikbaarheid haal je in één zomer jouw rijbewijs. Schrijf je nu in om te starten, want er is beperkt plek! Wil je niet in de zomer lessen maar wel snel je rijbewijs halen? Al onze rijscholen bieden de optie om je rijbewijs vanaf 10 weken te halen. Bespreek de mogelijkheden hiervoor tijdens jouw proefles op de rijschool.

Spoedcursus Summerschool

Haal het maximale uit jouw zomer! Geniet van je vakantie én haal je rijbewijs!

 • Afhankelijk van jouw beschikbaarheid in één zomer je rijbewijs;
 • De proefles rijd je ruim vooraf, zodat je voor de startdatum je theorie kan halen;
 • Prijs op basis van jouw lesadvies, je krijgt een duidelijke offerte na het rijden van de proefles én je komt natuurlijk in aanmerking voor de lopende deals en eventueel herexamengarantie.
 • Beperkt aantal plekken beschikbaar van mei t/m september;

Hoe lang de rijopleiding duurt hangt af van jouw lesadvies en jouw beschikbaarheid. Een gemiddelde leerling zonder rijervaring heeft volgens het CBR 43 lesuren nodig. Met dat lesadvies kun je dus al in 7 weken je rijopleiding afronden als je 3 keer per week 2 uur lest.

Op deze vestigingen kun je een Summerschool volgen:

Alkmaar, AlmereAmsterdamArnhem, AssenBredaDen Haag, Den HelderDeventerEdeGouda, Groningen, Haarlem, Harderwijk, Hoofddorp, Hoogeveen, Hoorn, Leiden, Lelystad, Maastricht, Meppel, Naarden, Nijmegen, Purmerend, Rijswijk, Roermond, Rotterdam, Santpoort, Sittard, Spijkenisse, Tiel, Tilburg, Venlo, Weert, Zaandam, Zwolle.

Keys to succes:

 • Boek een proefles ruim vooraf
  • Na de proefles krijg je een lesadvies. Je weet dan hoeveel lessen je nodig hebt voor je spoedcursus en hoeveel je gaat betalen. Uiteraard kom je in aanmerking voor de actuele kortingen en sluit jij de beste deal!
 • Bespreek je wensen en verwachtingen
  • Hoe lang je doet over de rijopleiding is mede afhankelijk van jouw beschikbaarheid en flexibiliteit. Bespreek jouw wensen en verwachtingen vooraf met de rijschool om teleurstellingen te voorkomen.
 • Plan samen met de rijschool
  • Bijvoorbeeld meerdere keren per week lesblokken van 2 tot maximaal 3 uur. Zo leer je intensief én effectief.
 • Haal je theorie vooraf 
  • Om een praktijkexamen in te plannen, is het noodzakelijk dat je in bezit bent van het theoriecertificaat. We raden dan ook aan om deze te halen voordat je start aan je spoedcursus. Leer en oefen met onze theorie producten voor een goede voorbereiding op het examen. Onze rijscholen bieden ook klassikale theoriecursussen aan.
 • Leer van meerdere rijcoaches
  • Het kan zijn dat je bij meerdere rijcoaches gepland wordt. We doen ons best om dit beperkt te houden tot maximaal 2 rijcoaches waarmee je een goede klik voelt!

Op de Summerschool Spoedcursus zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. 

Spoedcursus vanaf 10 weken

De rijlessen van je lesadvies worden verdeeld over minimaal 10 weken. Deze spoedcursus is mogelijk in een periode van 10, 12, 14 weken of meer. Dat is afhankelijk van jouw beschikbaarheid. 

Hoe werkt een spoedcursus?

Bij onze rijscholen kun je een versnelde rijopleiding volgen vanaf 10 weken. Dat werkt als volgt:

 1. Meld je aan voor een proefles: tijdens die proefles maken we een inschatting van hoeveel lessen je nodig hebt en of een spoedcursus mogelijk is.
 2. We reserveren een praktijkexamen: als alle documenten in orde zijn (theorie behaald), reserveren we een plek voor het praktijkexamen bij het CBR. Let op: er geldt een wachttijd voor het praktijkexamen bij het CBR! Lees op de website van het CBR hoe lang je ongeveer moet wachten.
 3. We plannen de lesuren: afhankelijk van jouw beschikbaarheid en het aantal lesuren van je lesadvies, plannen we de lesuren in. Je start een paar weken voor je geplande praktijkexamen.

Het is dus handig als jij voor de proefles het theoriecertificaat behaald hebt, zodat we direct een praktijkexamen kunnen reserveren!