Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijinstructeur legt uit

Onze online rijcoaches geven tips en uitleg over autorijden die van pas komen tijdens én na je rijlessen!

In onze YouTube serie 'Stap voor stap' neemt onze rijcoach Joris belangrijke handelingen en situaties tijdens het autorijden stap voor stap met je door. Handig voor tijdens je rijlessen of als je je kennis op wilt frissen!

In de YouTube serie 'Voor de eerste keer' volgen we Bram, Jade en Frits die pas zijn geslaagd voor hun autorijbewijs en voor het eerst zelfstandig de weg op gaan. Zij krijgen tips en advies van onze rijcoach Niels bij de eerste keer tanken, vloeistoffen bijvullen en fileparkeren. Hoe zit het met hun kennis als beginnende bestuurders? Alle video's uit de serie bekijk je op deze pagina.

Bekijk onze YouTube series

Hoe moet je schakelen en wegrijden

Stap voor stap

Rijcoach Joris legt je stap voor stap uit hoe je moet schakelen en wegrijden. Je auto af laten slaan is verleden tijd!

Hoe moet je tanken?

Voor de eerste keer

Tanken is best lastig! Rijdt jouw auto op diesel of benzine? En moet je dan E5 of E10 tanken? Onze rijcoach Niels helpt deze drie kersverse bestuurders aan de antwoorden!

Rijexamen auto: 5 veelgemaakte fouten + tips

Stap voor stap

Rijcoach Joris geeft tips voor het afrijden op basis van 5 veelgemaakte fouten tijdens het praktijkexamen met de auto.

Hoe moet je een bocht achteruit rijden?

Stap voor stap

Rijcoach Joris legt je stap voor stap uit hoe je veilig een bocht achteruit kan maken, bijvoorbeeld als je moet keren. 

Hoe rijd je op de snelweg?

Voor de eerste keer

In deze video geeft rijcoach Niels onze drie protegés tips waarmee zij veilig op de snelweg rijden. Zo zijn ze angst voor de snelweg lang voor!

Hoe voeg je in op de snelweg?

Stap voor stap

Invoegen op de snelweg met de auto kent best wat stappen en regels. Onze ANWB rijinstructeur geeft je tips voor de juiste snelheid, het schakelen en goed kijkgedrag, zodat jij straks soepel kan invoegen op de snelweg.

Hoe moet je fileparkeren?

Voor de eerste keer

Vooruit en achteruit fileparkeren kan best lastig zijn, zeker als je het voor de eerste keer doet! Rijcoach Niels geeft drie pas geslaagden praktische tips waar jij ook wat aan hebt!

Hoe moet je parkeren in een parkeergarage?

Voor de eerste keer

In deze aflevering ontdekken onze drie protegés hoe lastig het is om te parkeren in een (krappe) parkeergarage. Rijcoach Niels staat ze bij met advies en tips!

Hellingproef auto zonder handrem

Stap voor stap

De hellingproef is een bijzondere verrichting die voorkomt dat je op een helling met de auto achteruit rolt. Onze ANWB rijinstructeur laat stap voor stap zien hoe je de hellingproef goed uitvoert, zonder de handrem te gebruiken.

Hoe moet je vloeistoffen bijvullen?

Voor de eerste keer

Hoe moet je motorolie, koelvloeistof, ruitenvloeistof bijvullen? En welke vloeistoffen kun je beter niet zelf bijvullen? Rijcoach Niels legt het uit aan Bram, Jade en Frits die nét hun rijbewijs hebben.

Hoe doe je de hellingproef?

Voor de eerste keer

De hellingproef is een van de meest gevreesde onderdelen van de rijopleiding. Rijcoach Niels legt in deze aflevering uit hoe het moet aan Bram, Jade en Frits die nét hun rijbewijs hebben. 

Fileparkeren achteruit tussen twee auto's

Stap voor stap

Fileparkeren kan door achteruit in te parkeren tussen twee auto's. Fileparkeren met de auto is een van de moeilijkste bijzondere verrichtingen. Onze ANWB rijinstructeur geeft tips en legt in stappen uit hoe je achteruit kan fileparkeren.