Naar artikel

Corona weer verzekerd in de ANWB Reisverzekering

Lange tijd waren corona-gerelateerde gebeurtenissen niet verzekerd bij reizen naar oranje en rode gebieden. Sinds 21 september 2021 zijn de verschillende kleurcodes niet meer van belang bij een ANWB Reisverzekering. Je bent dus weer altijd goed verzekerd, ongeacht het reisadvies op jouw vakantiebestemming. Wel zo fijn!

Wat dekt de reisverzekering precies in geval van corona?

Dit hangt ervan af of je alleen de basisdekking afsluit of ook voor aanvullende dekkingen kiest. In de ANWB Reisverzekering zijn onvoorziene uitgaven standaard verzekerd. Bijvoorbeeld als je onverwacht extra overnachtingen moet boeken omdat je in quarantaine moet (tot € 75,- per dag). Ook kosten voor repatriëring zijn gedekt.

Let op: je hebt ook de aanvullende dekking ‘Medische kosten’ nodig. Alleen dan worden alle zorgkosten volledig vergoed als je op vakantie besmet raakt met het coronavirus en naar het ziekenhuis moet.

Hoe zit het met de annuleringsverzekering?

De versoepelingen rondom corona gelden alleen voor de reisverzekering, niet voor de annuleringsverzekering. Als er corona uitbreekt op je bestemming, is dit dus nog steeds geen geldige annuleringsreden. Annuleringskosten zijn bijvoorbeeld wel verzekerd als jijzelf of iemand uit het reisgezelschap het coronavirus oploopt.

Meer over de dekking in coronatijd

Wij hebben alle informatie over de vergoedingen en hulp van de ANWB Reis- en Annuleringsverzekering in een handig overzicht gezet. Ook hebben we de belangrijkste veelgestelde vragen verzameld. Bekijk hier alles over de dekking in coronatijd.

Reisverzekering afsluiten

Kies voor de ANWB Reisverzekering als je zeker wilt weten dat je op vakantie goed wordt geholpen. Je kunt dag en nacht rekenen op de vertrouwde hulp van onze Alarmcentrale. Afsluiten regel je eenvoudig online. Bekijk snel welke reisverzekering voor jou voordeliger is.