Naar artikel

Reisrechtsbijstand

Ga je binnenkort met vakantie naar het buitenland? Als je op vakantie in het buitenland bent, kun je problemen krijgen met hotels, verhuurbedrijven of kun je een ongeluk krijgen. Met de aanvullende dekking reisrechtsbijstand verzeker je je voor juridische hulp en advies tijdens je vakantie.

Als je de aanvullende dekking reisrechtsbijstand afsluit, ben je verzekerd voor juridische hulp of advies in het buitenland. Je kunt de aanvullende dekking reisrechtsbijstand gebruiken bij bijvoorbeeld geschillen met de reisorganisatie tot maximaal € 25.000,-.

Vormen van rechtsbijstand

Met een Reisrechtsbijstand ben je als particulier verzekerd voor de kosten van rechtsbijstand:

 1. Verhaalsrechtsbijstand
  Rechtsbijstand bij het verhalen van schade die een ander aan de verzekerde of aan zijn spullen heeft toegebracht.
 2. Contractsrechtsbijstand
  Rechtsbijstand bij geschillen met betrekking tot contracten die door de verzekerde zijn gesloten in verband met de reis. Hieronder valt ook het huren van een vaartuig en/of motorrijtuig.
 3. Strafrechtsbijstand
  Rechtsbijstand bij een strafzaak die tegen de verzekerde is aangespannen.
 4. Waarborgsom
  Het voorschieten van een waarborgsom van maximaal € 12.500,- voor de verzekerde:
  a. voor zijn vrijlating;
  b. om een beslag op zijn spullen op te heffen.

Aanvullende dekking afsluiten

Wil je een ANWB Reisverzekering inclusief de aanvullende dekking reisrechtsbijstand afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.