Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dekking autohulp

Verzekerd van hulp bij pech in het buitenland

Als je in het buitenland pech hebt, wil je dat je auto zo snel mogelijk wordt gerepareerd. Met de aanvullende dekking autohulp bij je ANWB Reisverzekering helpen wij je om de reparatie te regelen. Is reparatie geen optie? Dan zorgen wij ervoor dat jouw auto én bagage terug naar Nederland worden vervoerd.

Snel naar 
Wat valt onder de dekkingIn welke landen geldt de dekkingVervangend vervoer en verblijf

Waarvoor ben je verzekerd met de dekking autohulp?

Met deze dekking regelen wij de reparatie van jouw auto, caravan, camper of motor bij pech of na een ongeval. Wij helpen je bij het vinden van een garage voor een reparatie. Als dat nodig is, zorgen wij ervoor dat je voertuig naar de garage wordt gebracht. Zijn er taalproblemen? Dan staat de ANWB Alarmcentrale voor je klaar.
Als je auto niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden, zorgen wij ervoor dat je auto én bagage terug naar Nederland worden vervoerd.

Goed om te weten: de onderdelen voor de reparatie vallen niet onder deze dekking. Wij vergoeden die kosten dus niet.

Vervangende bestuurder

Is je auto nog in orde, maar ben je door een onverwachte gebeurtenis niet in staat om je auto zelf terug te rijden naar Nederland? Of moet je plotseling naar huis in verband met ernstige familieomstandigheden? Dan regelen wij een vervangende bestuurder voor je. Zo komen jij en je auto weer veilig terug uit het buitenland.

Tip: Heb je Wegenwacht Europa? Deze biedt vanaf 1 januari 2024 geen dekking meer voor een vervangende bestuurder. De dekking autohulp is daarom een goede toevoeging op jouw ANWB Reisverzekering. Met deze dekking ben je namelijk wél verzekerd voor een vervangende bestuurder als je onverwacht niet meer in staat bent om zelf terug te rijden naar Nederland.

In welke landen ben je verzekerd?

Met de dekking autohulp ben je verzekerd in Europa, maar niet in de volgende landen: IJsland, Madeira, Azoren, Turkije, Marokko, Canarische Eilanden en Rusland. Bekijk de kaart met dekkingsgebieden voor meer informatie.

Verzeker je ook voor vervangend vervoer en verblijf

Wil je na een ongeval of pech ook verzekerd zijn van vervangend vervoer en verblijf? Bekijk dan de aanvullende dekking vervangend vervoer en verblijf. Met deze dekking regelen wij vervanging wanneer jouw auto, caravan of tent stuk is door pech of bij diefstal. Zo hoef je jouw vakantie niet te beëindigen of af te zeggen.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.