Kortlopende Reisverzekering
Leden5%Korting

Kortlopende Reisverzekering

  • Goed verzekerd voor één vakantie
  • Kinderen tot 5 jaar gratis
  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
Bereken je premie

Kortlopende Reisverzekering

Ga onbezorgd op vakantie

Met de ANWB Kortlopende Reisverzekering ben je voor de duur van één vakantie verzekerd. De verzekering stopt zodra je vakantie is afgelopen. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is de Doorlopende Reisverzekering vaak voordeliger. Je ontvangt nu 10% korting op de Doorlopende Reisverzekering.

 

Stel zelf je reisverzekering samen

Wij bieden een basisverzekering die je kan uitbreiden met aanvullende dekkingen. Je kan je aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld bagage, medische kosten of wintersport.


Weet je dat doorlopend vaak voordeliger is?

Bekijk onze Doorlopende Reisverzekering en sluit vóór 1 mei 2017 af met 10% korting.
Bekijk de actievoorwaarden.

Basisdekking Kortlopende Reisverzekering

De ANWB Kortlopende Reisverzekering biedt een basisdekking die je kan uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Met de basisdekking ben je standaard verzekerd voor:

Dag en nacht hulp van de ANWB Alarmcentrale. Bijvoorbeeld het verzorgen van vervoer of medische begeleiding tijdens de terugreis en het geven van adviezen. 

Bijvoorbeeld voor extra reis- en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte.

Je bent verzekerd tegen de extra kosten als gevolg van een calamiteit. Bijvoorbeeld door terrorisme of een natuurramp.

Kosten door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van je vakantieverblijf. Je laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of je verliest de sleutel van jouw vakantiewoning.

Dekkingsgebied 

Je kan kiezen voor Europa of Werelddekking. Binnen Europa ben verzekerd in Nederland en de overige Europese landen. Maar ook Algerije, de Azoren, de Canarische eilanden, Egypte, Israël, Libië, Libanon, Madeira, Marokko, Rusland (deel ten westen van de Oeral), Tunesië, Turkije en IJsland. Ga je ook buiten Europa op vakantie? Kies dan voor de werelddekking.

Aanvullende dekkingen

Hiermee ben je verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging van je bagage. Je kan kiezen tussen een eigen risico van € 0,- of € 50,-.

Meer over bagagedekking

Neem je geld of een dure uitrusting mee op vakantie, zoals golfspullen, videoapparatuur of duikspullen? Dan raden wij je aan om je basisverzekering uit breiden met deze aanvullende dekking. Hiermee ben je namelijk verzekerd van een hogere vergoeding bij diefstal of beschadiging van je spullen.

Met de ongevallendekking ben je verzekerd van een eenmalige uitkering van € 25.000,- bij overlijden en maximaal € 75.000,- bij blijvende invaliditeit door een ongeval op reis.

Meer over ongevallendekking 

Met deze dekking krijg je alle medisch noodzakelijke kosten vergoed die je in het buitenland maakt en die niet door je zorgverzekeraar worden gedekt. Medische kosten kunnen snel hoog oplopen. Wij adviseren je dan ook om je basisdekking met deze aanvullende dekking uit te breiden.

Meer over medische kosten dekking

Met rechtsbijstand op je Reisverzekering krijg je tijdens je vakantie juridisch advies en hulp wanneer dit nodig is, maar ook na je vakantie als juridische zaken nog afgehandeld moeten worden. Een fijne geruststelling. Je bent tot maximaal € 25.000,- per gebeurtenis verzekerd voor bijvoorbeeld de kosten van een advocaat en het proces.

Meer over reisrechtsbijstand

Met de dekking Wintersport en bijzondere sporten is schade of diefstal van je wintersportuitrusting of bijvoorbeeld huur van een vervangende wintersportuitrusting verzekerd. Maar ook onvoorziene uitgaven zoals een gipsvlucht worden vergoed. Langlaufen en duiken zijn standaard in de basisdekking meegenomen.

Meer over wintersport en bijzondere sporten dekking

Reparatie wanneer je auto of caravan door pech of een ongeval in het buitenland niet meer kan rijden. Let op: heb je al Wegenwacht Europa? Dan hoeft je je niet apart te verzekeren met de ANWB Autohulp verzekering.

Is je auto, caravan of tent stuk door een ongeval of pech? Of is deze gestolen? Dan regelen wij een vervangende auto of verblijf voor je. Je hoeft je vakantie niet te beëindigen of af te zeggen. Deze dekking is een goede aanvulling op de ANWB Autohulp verzekering.

Je kan in je reisverzekering ook een Annuleringsverzekering regelen. Wil je alleen een Annuleringsverzekering? Ook dat is mogelijk met de ANWB Annuleringsverzekering.

Met Verkeersrechtsbijstand krijg je onder andere juridische hulp bij het verhalen van schade als gevolg van een ongeval met het voertuig waarmee je op vakantie bent, zoals je auto of camper.

Tips & Service

alt text

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering dekt de reissom als je jouw reis moet annuleren door een onvoorziene bijzondere gebeurtenis. Je kunt deze apart als doorlopende of kortlopende verzekering afsluiten, maar ook als aanvullende dekking op je reisverzekering.

alt text

Dag en nacht hulp van de ANWB Alarmcentrale

Ga op vakantie met de jarenlange ervaring van de ANWB Alarmcentrale. De hulpverleners van de vertrouwde ANWB Alarmcentrale zitten dag en nacht voor je klaar. Altijd bereikbaar.

 

alt text

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Vaak is een Doorlopende Reisverzekering voordeliger. Weet je niet zeker welke reisverzekering past bij jouw situatie? Maak dan gebruik van de ANWB Reisverzekering Keuzehulp.

Korting

Kinderen tot vijf jaar gratis

Kinderen met een leeftijd jonger dan 5 jaar verzeker je gratis mee. Tijdens het online afsluiten kan je aangeven hoeveel kinderen je hebt en welke leeftijd zij hebben. Je profiteert direct van deze korting.

5% ledenkorting

Ben je lid van de ANWB? Dan profiteer je van 5% ledenkorting op de Kortlopende Reisverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het aanvragen van de kortlopende reisverzekering direct lid worden.

Voordelige doorlopende reisverzekering

Kijk ook eens naar de doorlopende reisverzekering. Deze is vaak voordeliger. Daarnaast is onze doorlopende verzekering door de Consumentenbond ‘Als beste getest’.

ANWB Doorlopende Reisverzekering

Top 5 veelgestelde vragen kortlopende reisverzekering

De basisdekking van de kortlopende reisverzekering biedt dag en nacht ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale. Verder worden onvoorziene uitgaven, kosten als gevolg van calamiteiten (bijvoorbeeld natuurramp) en schade aan het vakantieverblijf door uw schuld vergoed. Lees meer over de basisdekking kortlopende reisverzekering.

U kunt de volgende aanvullende dekkingen afsluiten op de basisdekking van uw kortlopende reisverzekering: bagage, medische kosten, wintersport & bijzondere sporten, reisongevallen, ANWB Autohulp, vervangend vervoer en verblijf, reisrechtsbijstand en annulering. U kiest zelf welke dekkingen u wilt afsluiten. Lees meer over de aanvullende dekkingen van de kortlopende reisverzekering.

Een kortlopende reisverzekering is voordeliger en aan te bevelen als u één keer of weinig dagen per jaar op vakantie gaat of een weekendje weg. Lees meer over de kortlopende reisverzekering.

Een kortlopende reisverzekering geldt voor de duur van één vakantie of weekend weg. De verzekering start vanaf het moment dat u van huis vertrekt en loopt tot het moment dat u weer thuis komt.

Nee, bij een kortlopende reisverzekering kunt u Europadekking, Werelddekking of alleen dekkingsgebied Benelux afsluiten, afhankelijk van uw reisbestemming. Lees meer over dekkingsgebied kortlopende reisverzekering.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Vragen?

Bel  088 - 269 2222 

Schade?