Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verzekering als je langere tijd op reis gaat

Of het nou voor een wereldreis, studie of stage is: naar het buitenland gaan, is een geweldige ervaring. Voordat je op pad kunt, moet je echter wel het één en ander regelen. Denk daarbij ook aan het afsluiten van je reisverzekering. Hoe zit dit eigenlijk als je langere tijd op vakantie gaat?

Lang op reis: verzekering

Voor het verzekeren van een lange reis of wereldreis kun je bij ons terecht. Ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten in het buitenland? Dan kun je met de ANWB Doorlopende Reisverzekering onbezorgd genieten van jouw droomvakantie. Genoeg tijd om de wereld te ontdekken!

Reisverzekering voor een buitenlandse studie of stage

Ga je stage lopen of studeren in het buitenland? Ook dan is de ANWB Reisverzekering voor jou de oplossing. Mits je maximaal 180 dagen aangesloten in het buitenland verblijft. Perfect dus als je een semester in het buitenland bij een universiteit of bedrijf meeloopt.

Aanvullend verzekeren

Als je langere tijd naar het buitenland gaat, is het slim om ook de aanvullende dekkingen bij de standaard reisverzekering te checken. Denk bijvoorbeeld aan de dekking medische kosten. Hiermee worden kosten vergoed als jouw zorgverzekering in Nederland die niet dekt.

Maar ook de dekking voor bagage of geld en hobby/sportuitrusting zijn vaak handig. Bijvoorbeeld als je een dure camera of contant geld meeneemt.

Kies de reisverzekering die bij jou past

Je kunt bij de ANWB terecht voor een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. Voor een lange vakantie is een doorlopende reisverzekering vaak de voordeligste optie. Bereken snel jouw premie.

Ga je langer dan 180 dagen naar het buitenland? Of gaat het om een betaalde stage? Dan kun je terecht bij onze partner voor de tijdelijk in het buitenland-verzekering.

Schade en diefstal voorkomen 

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.

Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Hobby en sport verzekerd 

Besteed jij je vrije tijd voor een hobby of sport? Zorg dan dat je verzekeringen op orde zijn. Bekijk onze handige informatie.

Thuis goed verzekerd 

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.