Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Top 10 meest verloren items op vakantie

Let goed op je spullen. Ook op vakantie.

Kleding, een fotocamera, smartphone en zonnebril: je neemt van alles mee op reis. Helaas zijn je bezittingen kwetsbaar. Ze kunnen beschadigen, kwijtraken of zelfs gestolen worden. Wij hebben een top 10 gemaakt met items die het vaakst geclaimd worden bij de ANWB Reisverzekering. Op nummer één: brillen en contactlenzen! Gevolgd door andere vaak verloren voorwerpen zoals smartphones, koffers en tassen.

De meest verloren items op vakantie

  1. Bril en contactlenzen. Met stip op nummer één staan de ‘bril en contactlenzen’. Die worden het meest geclaimd bij de reisverzekering. Tijdens de zomer zijn het vooral zonnebrillen.
  2. Smartphone. Smartphones zijn een gewild item voor zakkenrollers. Maar ze raken ook vaak beschadigd. Grote schade aan de smartphone wordt, na brillen en contactlenzen, het vaakst geclaimd bij de reisverzekering.
  3. Diverse bagage artikelen. Denk aan kinderwagens, boeken, souvenirs en spellen; er gaat van alles verloren op vakantie.
  4. Koffer/tas. In dit geval gaat het om de koffer of tas zelf, niet om de inhoud ervan. Voor schade aan de bagage en het kwijtraken ervan wordt de reisverzekering ingeschakeld.
  5. Kleding of schoenen. Op nummer vijf staan kleding en schoenen. Die worden gestolen, vergeten of ze raken beschadigd. 
  6. Documenten (Paspoort, rijbewijs etc.). Belangrijke documenten, zoals een paspoort of rijbewijs, raken helaas ook kwijt. Als het jou overkomt, is het belangrijk dat je direct actie onderneemt. In het artikel 'paspoort of identiteitsbewijs gestolen op vakantie' lees je wat je kunt doen en wat de reisverzekering vergoedt.
  7. Vervangende bagage. Het kan gebeuren dat jouw bagage niet aankomt op de eindbestemming. Werk voor de reisverzekering. Als je met het vliegtuig reist en jouw bagage na transport door derden langer dan 24 uur vertraging oploopt, kun je in aanmerking komen voor een vergoeding voor de eerste benodigdheden (zoals toiletartikelen en kleding).
  8. Kostbaarheden. Ook kostbaarheden, als sieraden, horloges en elektronica, raken weleens kwijt op vakantie.
  9. Hobby- en sportartikelen. Hobby- en sportartikelen worden zowel verloren als gestolen op vakantie. Waaronder sportuitrustingen voor golf, tennis en watersport. De schade wordt tot op zekere hoogte vergoedt door de reisverzekering. Neem je een waardevolle sportuitrusting mee op vakantie? Dan kun je je hiervoor uitgebreid verzekeren bij de ANWB.
  10. Foto- en/of videoapparatuur. Foto- en videoapparatuur is ook een kwetsbare groep artikelen waarvoor we met enige regelmaat claims ontvangen.

Bagagedekking 

Als je op vakantie gaat, wil je graag van alles meenemen. Vergeet niet die spullen te verzekeren. Mocht er iets gebeuren met jouw zonnebril, smartphone of bagage, dan ben je goed verzekerd. Met de bagagedekking van de ANWB Reisverzekering kun je met een gerust hart je spullen meenemen. Je bent verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. Je kan kiezen tussen een eigen risico van € 0,- of € 50,-.  

Waardevolle Hobby- en/of sportuitrusting 

Neem je een waardevolle Hobby- en/of sportuitrusting mee? Deze is standaard verzekerd voor € 1100 per item. Door de extra dekking Hobby- en sportuitrusting af te sluiten, verhoog je dat bedrag met € 3500. 

Ga goed verzekerd op reis

Bij de ANWB breid je jouw reisverzekering eenvoudig uit met de aanvullende Bagagedekking. Zo ben je goed verzekerd als je onverhoopt een item kwijtraakt of gestolen wordt. Onze collega’s van de ANWB Alarmcentrale staan 24/7 voor je klaar om te helpen, zodat jij snel weer van je vakantie kunt genieten. Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB ben je het gehele jaar door verzekerd, ook voor weekendjes weg in Nederland.