Naar artikel

Bijzondere sporten

Met de dekking wintersport en bijzondere sporten is schade of diefstal van je uitrusting en eventuele huur van een vervangende uitrusting verzekerd. Ook onvoorziene uitgaven zoals de kosten van vervoer per helikopter worden vergoed.

Wat wordt er vergoed?

De dekking wintersport en bijzondere sporten bij de ANWB Reisverzekering vergoedt de onderstaande kosten die verband houden met het beoefenen van wintersport en bijzondere sporten:

  1. Onvoorziene uitgaven.
  2. Kosten van skilessen en/of skipas die je vooraf hebt betaald. Wij vergoeden de kosten voor de dagen als je er door ziekte, ongeval of aandoening geen gebruik van kon maken.
  3. Huur van vervangende uitrusting als jouw eigen uitrusting is beschadigd, gestolen of verloren tijdens de reis.
  4. Beschadigde, verloren of gestolen uitrusting. Wij vergoeden per verzekerde per reis maximaal het verzekerde bedrag volgens de bagage dekking.

Let op
Medische kosten vallen niet onder de dekking wintersport en bijzondere sporten. Daarom adviseren wij je om naast de dekking wintersport en bijzondere sporten ook altijd medische kosten mee te verzekeren. Andersom geldt dat ook. Als je geen wintersportdekking hebt, zijn medische kosten gemaakt tijdens wintersport niet gedekt (ook al heb je de dekking medische kosten).

Wil je bijzondere of gevaarlijke sporten meeverzekeren?

Geniet jij van avontuurlijke sporten of ben je je alvast aan het rondkijken voor een wintersport? En wil je weten of jouw sport verzekerd is? Bekijk dan ons overzicht.

Aanvullende dekking afsluiten

Wil je een ANWB Reisverzekering inclusief de aanvullende dekking wintersport en bijzondere sporten afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.