Naar artikel

Wintersport en bijzondere sporten

Ga je binnenkort op wintersport? Bekijk voor vertrek of je verzekerd bent met de dekking Wintersport en bijzondere sporten zodat je met een gerust gevoel van de piste af kunt.

Snel naar 
vergoedingen | veelgestelde vragen

Waarom een wintersportdekking afsluiten?

Met de dekking wintersport en bijzondere sporten is schade of diefstal van je uitrusting en eventuele huur van een vervangende uitrusting verzekerd. Ook onvoorziene uitgaven zoals de kosten van vervoer per helikopter worden vergoed.

Wat wordt er vergoed?

De dekking wintersport en bijzondere sporten bij de ANWB Reisverzekering vergoedt de onderstaande kosten die verband houden met het beoefenen van wintersport en bijzondere sporten:

  1. Onvoorziene uitgaven.
  2. Kosten van skilessen en/of skipas die je vooraf hebt betaald. Wij vergoeden de kosten voor de dagen als je er door ziekte, ongeval of aandoening geen gebruik van kon maken.
  3. Huur van vervangende uitrusting als jouw eigen uitrusting is beschadigd, gestolen of verloren tijdens de reis.
  4. Beschadigde, verloren of gestolen uitrusting. Wij vergoeden per verzekerde per reis maximaal het verzekerde bedrag volgens de bagage dekking.

Waarom ook de dekking medische kosten afsluiten?

Medische kosten vallen niet onder de dekking wintersport en bijzondere sporten. Daarom adviseren wij je om naast de dekking wintersport en bijzondere sporten ook altijd medische kosten mee te verzekeren. Want deze dekking is een aanvulling op je Nederlandse zorgverzekering en daarmee ben je ook verzekerd tegen onvoorziene medische kosten tijdens je vakantie. Lees meer over de dekking medische kosten en waarom het verstandig is om deze af te sluiten.

Wil je bijzondere of gevaarlijke sporten meeverzekeren?

Sporten zoals schaatsen en langlaufen zijn standaard meeverzekerd op de ANWB Reisverzekering zonder aanvullende dekking. Maar ga je skiën of snowboarden? Dan is het verstandig de aanvullende dekking Wintersport en bijzondere sporten af te sluiten. Veel andere wintersporten zijn met deze dekking ook verzekerd. Houd er rekening mee dat bijzondere of gevaarlijke wintersporten, zoals snowscooteren, ijsklimmen of off-piste skiën, uitgezonderd zijn. Wil je weten of jouw sport verzekerd is? Bekijk ons overzicht.

Aanvullende dekking afsluiten

Wil je een ANWB Reisverzekering inclusief de aanvullende dekking Wintersport en bijzondere sporten afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Veelgestelde vragen

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.