Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dekking medische kosten

Verzeker jezelf tegen onvoorziene zorgkosten

Ga je binnenkort op vakantie naar het buitenland? Dan is het verstandig om een aanvullende dekking medische kosten af te sluiten. Met deze dekking ben je ook in het buitenland verzekerd voor onvoorziene medische kosten. Bekijk voordat je op vakantie gaat of jij al verzekerd bent voor medische zorg in het buitenland.

Snel naar 
Waarom deze dekkingWat valt onder de dekkingVergoedingenVeelgestelde vragen

Waarom een aanvullende dekking medische kosten?

Als je woont of werkt in Nederland ben je verplicht om een Nederlandse zorgverzekering te hebben. Met deze verzekering heb je recht op onvoorziene noodzakelijke zorg in de hele wereld. Ziekenhuiskosten worden vergoed tot maximaal het Nederlands tarief. Kosten die hoger zijn moet je meestal zelf betalen.

Als je op vakantie ziek wordt en moet worden opgenomen, kunnen de kosten al snel oplopen. In sommige landen ga je bijvoorbeeld vaak naar een privékliniek. Je zorgkosten komen dan vaak boven het Nederlandse tarief uit, waardoor je zorgverzekering niet alle kosten dekt. Met de aanvullende dekking medische kosten bij je ANWB Reisverzekering ben je verzekerd voor dit soort onvoorziene medische kosten.

Ga je op vakantie? Dan is het verstandig om je zorgverzekering na te lopen. Misschien heb je vorig jaar de aanvullende dekkingen aangepast omdat de kosten te hoog waren of omdat je hier jaren geen gebruik van hebt gemaakt. Controleer je zorgverzekering en bepaal of je aanvullende dekkingen nodig hebt bij je reisverzekering.

Waarvoor ben ik verzekerd met deze dekking?

  • Je bent verzekerd voor alle onvoorziene, noodzakelijke medische kosten en opnames als je tijdens jouw reis behandeld moet worden. 
  • Je bent verzekerd voor repatriëring na medische hulp vanuit het buitenland door bijvoorbeeld ziekte, een ongeval, overlijden of als je extra vervoer- en verblijfskosten heb gemaakt.
  • We vergoeden het wettelijke eigen risico van € 385,- van jouw zorgverzekering.
  • Moet je in Nederland nabehandeld worden? Dan vergoeden wij de behandelingen tot een half jaar na het ongeval.

Let op: maak je medische kosten? Neem dan altijd contact op met de ANWB Alarmcentrale.

Wat wordt vergoed?

Medische kosten

Compleet

In het buitenland (m.u.v. tandheelkundige kosten) Kostprijs

In Nederland per verzekerde (m.u.v. tandheelkundige kosten)

 € 1.600,-

Tandheelkundige kosten per verzekerde

 € 600,-

Medische kosten per huisdier

 € 150,-

* Neem voordat je medische kosten maakt altijd contact op met de ANWB Alarmcentrale.

Goed voorbereid met de juiste dekkingen

Als je op reis gaat is het verstandig om een aanvullende dekking medische kosten af te sluiten. Maar denk ook aan het afsluiten van een werelddekking als je bijvoorbeeld naar Curaçao of een ander land buiten Europa op vakantie gaat. Of misschien ben je van plan om te gaan paragliden op jouw vakantie? Deze sport is standaard niet meeverzekerd en valt onder een gevaarlijke sport. Sluit daarom de extra dekking bijzondere sporten af, zodat jij zorgeloos kunt genieten van jouw vakantie. Meer lezen over alle aanvullende dekkingen? Bekijk het overzicht.

Veelgestelde vragen

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.