Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dekking medische kosten

Ga je binnenkort met vakantie naar het buitenland? Bekijk voor vertrek of je verzekerd bent voor medische kosten. Het afsluiten van de aanvullende dekking medische kosten voordat je op vakantie gaat is een verstandige keuze. Want deze dekking is een aanvulling op je Nederlandse zorgverzekering en daarmee ben je ook verzekerd tegen onvoorziene medische kosten tijdens je vakantie.

Snel naar 
VergoedingenVeelgestelde vragen

Zorgverzekering

Werk of woon je in Nederland? Dan ben je verplicht om een Nederlandse zorgverzekering te hebben. Met deze zorgverzekering heb je recht op onvoorziene noodzakelijke zorg in de hele wereld. Ziekenhuiskosten worden vergoed tot maximaal het Nederlands tarief. Kosten die hoger zijn moet je zelf betalen. Controleer dus of je (aanvullende) zorgverzekering deze kosten vergoedt. 

Ben je op vakantie in een duur land zoals Noorwegen of Zwitserland en moet je worden opgenomen? Dan ga je vaak naar een privékliniek. Deze kosten kunnen hoog oplopen omdat de zorgverzekering niet alle kosten dekt. Dit kun je voorkomen met het afsluiten van de ANWB Reisverzekering met de aanvullende dekking medische kosten. Dan ben je voor onvoorziene noodzakelijke kosten verzekerd.
Het is dus ook verstandig om naast deze dekking naar je zorgverzekering te kijken. Misschien heb je vorig jaar de aanvullende dekkingen aangepast omdat de kosten te hoog waren of omdat je hier jaren geen gebruik van hebt gemaakt. 

Waarvoor ben ik verzerd met de dekking medische kosten?

  • Moet je in Nederland nabehandeld worden? Dan vergoeden wij de behandelingen tot een half jaar na het ongeval.
  • Je bent verzekerd voor alle onvoorziene, noodzakelijke medische kosten en opnames als je tijdens jouw reis behandeld moet worden. 
  • Je bent verzekerd voor repatriëring na medische hulp vanuit het buitenland door bijvoorbeeld ziekte, een ongeval, overlijden of als je extra vervoer- en verblijfskosten heb gemaakt.
  • We vergoeden het wettelijke eigen risico van € 385,- van jouw zorgverzekering.

Let op: maak je medische kosten? Neem dan altijd contact op met de ANWB Alarmcentrale.

Ga goed voorbereid op vakantie

Niet alleen is het verstandig om de dekking medische kosten mee te verzekeren. Maar denk je ook aan het afsluiten van een werelddekking als je bijvoorbeeld naar Curaçao op vakantie gaat? Of misschien ben je van plan om te gaan paragliden op jouw vakantie. Deze sport is standaard niet meeverzekerd en valt onder een gevaarlijke sport. Sluit dan de extra dekking bijzondere sporten af zodat jij zorgeloos kunt genieten van jouw vakantie. 

Wat wordt vergoed?

Medische kosten

Compleet

In het buitenland (m.u.v. tandheelkundige kosten) Kostprijs

In Nederland per verzekerde (m.u.v. tandheelkundige kosten)

 € 1.600,-

Tandheelkundige kosten per verzekerde

 € 600,-

Medische kosten per huisdier

 € 150,-

* Neem voordat je medische kosten maakt altijd contact op met de ANWB Alarmcentrale.

Aanvullende dekking afsluiten

Wil je een ANWB Reisverzekering inclusief de aanvullende dekking medische kosten afsluiten? En ga je naast je zomervakantie ook weekendjes weg of op wintersport? Een doorlopende reisverzekering is dan vaak voordeliger. Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Veelgestelde vragen

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.