Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Vakantiedokter

Voor medisch advies tijdens jouw vakantie

De ANWB Vakantiedokter staat voor je klaar als je medisch advies nodig hebt op vakantie in het buitenland. Iedereen met een ANWB Reisverzekering kan gebruik maken van deze dienst. Ben jij ziek of is je partner of één van je kinderen dat? Dan kun je de ANWB Alarmcentrale bellen en in je eigen taal een medisch adviseur spreken. Wij leggen stap voor stap uit hoe de ANWB Vakantiedokter werkt.

Hulp van de ANWB Vakantiedokter

Heb je medisch advies nodig tijdens jouw vakantie? Bel dan naar de ANWB Alarmcentrale (vanuit het buitenland: 00 31 70 314 14 14).

1. Klachten bespreken met een medisch adviseur

Bel de Alarmcentrale en word doorverbonden met één van de Nederlands sprekend medisch adviseurs. Deze zal je een aantal vragen stellen om te bepalen wat er aan de hand is en welke hulp je nodig hebt.

2. Ontvang direct telefonisch hulp van de medisch adviseur

Je voorkomt een onnodig ziekenhuisbezoek. Kan de medisch adviseur je direct verder helpen? Dan kan hij of zij je bijvoorbeeld advies geven over eventuele medicatie die je nodig hebt.

3. Word – indien nodig - doorverwezen naar het ziekenhuis

Is een ziekenhuisbezoek of nader onderzoek nodig? Dan word je doorverwezen naar een ziekenhuis of specialist. De medisch adviseur kiest de juiste locatie en helpt bij het regelen van het vervoer.

ANWB Vakantiedokter telefoonnummer

Ben je op dit moment op vakantie en heb je medisch advies nodig? Bel dan naar de ANWB Alarmcentrale. Onze collega's staan 24/7 voor je klaar.

Let op: als er sprake is van een noodsituatie, bel dan altijd het noodnummer van het land (1-1-2 is in heel Europa werkzaam).

 

Hulp inschakelen van de vakantiedokter

Benieuwd of je met jouw vraag bij de vakantiedokter terecht kunt? Hieronder enkele voorbeelden waarvoor je contact op kunt nemen met de vakantiedokter. De vakantiedokter geeft een advies op maat, passend bij jouw persoonlijke situatie.

 

Bij huiduitslag kan de arts met beeldbellen beoordelen of dit ernstig is of niet

 

Bij koorts hoef je je accommodatie niet te verlaten voor medisch advies

 

De vakantiedokter kan je advies over medicatie en zelfzorg geven

 

In geval van een allergische reactie krijg je advies of een doktersbezoek noodzakelijk is

Handige informatie

Alle informatie over de ANWB Reisverzekering op een rij

Dekking medische kosten 

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door jouw zorgverzekeraar. Met de aanvullende dekking medische kosten ben je verzekerd voor zorg, ook op vakantie.

Vergoedt een reisverzekering het eigen risico van de zorgverzekering? 

Veel mensen gaan er ten onrechte vanuit dat het eigen risico op de zorgverzekering altijd op de reisverzekering is te claimen.

Veelgestelde vragen ANWB Vakantiedokter

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.